Herkese Selam
Kışın en sevdiğim yönlerinden biri de bol bol balık yemek
Her ne kadar büyük balık insanı olsam da hamsinin yeri her zaman bende ayrıdır, özellikle havalar soğuduğunda daha bir lezzetlenir, o yüzden derler ya 'hamsi kulağına kar suyu kaçınca yenir' :D
Yapımı çok basit
Biraz tuzlayıp, mısır ununa bulayıp, kenarı ince bir tavaya azıcık yağ koyup diziyorsunuz
Ben annemin krep tavasını kullandım :)
Dizdikten sonra orta ateşte bir tarafı pişine kadar bekleyin, sonra düz bir sevis tabağına ters çevirin, tavayı azıcık daha yağlayın, pişmemiş tarafını tavaya geri kaydırın...
İşten eve gelirken hamsi alıyorsanız, ayıklıyorlar zaten, güzelce yıkayıp atın tavaya yanına brokoli bol salata
çalışana kral sofrası işte :)
İşte bunu, yanına bolca güzelce yıkanmış taze roka tere bol limonlu
veee brokoli salatası
ahhhh harikaaa
Brokoliyi de iyice dağılmadan haşlayıp bol limon tuz ve teztinyağı ile harmanlıyorum
üzerine biraz kırmızı biber atıyorum
renk cümbüşüü <3
Afiyet şifa olsun
Sevgiler
Darkolive
harika görünüyor cnm. hamsiye bayılırım.
YanıtlaSilenfes görünüyor... tatlı da var mı üzerine?:))
YanıtlaSilOtoyu yerim ben o hamsicikleri hem de kılçıklarıyla:))evin balık yemez insanları yüzünden hasret kaldım yahu!size afiyet olmuştur çoktan.ellerine sağlık canııımm.
YanıtlaSilçok lezzetli olmuş gibi görünüyor, afiyet olsun
YanıtlaSilellerine sağlık afıyet olsun :D
YanıtlaSilYummmm yumm!!! It seems absolutely delicious! What a perfect meal! :)
YanıtlaSilxx