darkolivee@gmail.com

14 Kasım 2013 Perşembe

Choies'tan 50$ lık Çekiliş / Giveaway from Choies


Herkese Selammmm

Ne zamandır güzel bir hediye etkinliği yapmak istiyordum bloğumda, kısmet bugüneymiş, birbirinden güzel ürünleri olan, ülkemize ücretsiz kargo fırsatıyla her tarza uygun ürünler sunan www.choies.com/ ,  1 takipçime tam 50$ lık hediye vermeyi teklif etti... Hemen kabul etmedim, dedim ki, bir bakiyim, tamam 50$ süper de neler alınabilir, üşenmedim araştırdım (araştırmacı bloggerlığıma sağlık :D )

oyy oyy oyyy aman sabahlar olmasın!!!

Mükemmel parçalar alınabilir, hatta dikkatli olursanız 2, hatta 3 parçanın bile sahibi olabilirsiniz, Türk'üz biz sinekten yağ çıkarırız alimallah :D

Mesela ben bu alttaki hırkalara bayıldım, ister çalışan olun ister ev hanımı, en basit bluzun tshirtin üzerine giy, harika ötesi sıradanlıktan uzak, still sahibi ve şık!!!
4-5 renk seçeneği var



 Bu tarz çantalar tamam her zaman kullanılmıyor ama, ummadığınız bir anda kurtarıcınız olabilir...


Pek tatlı <3


Kolye, nefis bir parça...


Buradaki postumda kullandığım gözlüğümü bu siteden almıştım...







Bu ceketler de harika
Siteden bakabilirsiniz...




Şu alttaki 2 elbise favorim ama
çok acayip beğendim :)

Bu tam yılbaşı elbisesi, öyle değil mi kızlar
Ya da özel bir yemekte dışarı çıkmasanız bile evde eşinizle yiyeceğiz bir akşam yemeği ya da kutlama
bence bingo bir parça
Aman Darko ben onun içine nasıl gireyim demeyin, kilo verin, yahu sırf bu elbisenin hatrına bile kilo verilir :D


Bu eklediğim ürünlerin hepsi 50$ altı kızlar
bunlar benim ekleyebildiklerim
her tarza uyan çok fazla ürün var, siteden bakabilirsiniz...

Bu çekilişe katılmak için yapmanız gerek 3 adım var sadece...

1. Bloğun sağ tarafında bulunan bölümden bloğumu takip etmeniz (diğer hediye çekilişlerini kaçırmak istemiyorsanız face beğeniside yapabilirsiniz, o da hemen altında)
2. choies.com a tıkılayıp üye oluyorsunuz.
3. choies.com  a üye olduğunuz mail adresini, yorum olarak bırakıyorsunuz...
Bu zorunlu değil ama isterseniz herhangi bir sosyal ağda çekilişi duyurabilirsiniz... +1 hak veriyorum buna...

Bu kadar!!!

7 gün sonra (21.11.2103) random.org ile sonuçlanacak çekilişe katılımınızı bekliyorummm, yemek buldun mu ye, dayak buldun mu kaç demiş atalarımız, ee yemekten sonra kadın için zaruri ihtiyaç alışveriştir :))

Off ne çok konuştummm, hadi gittim ben :)
Bol şans diliyorum 

Organized activity with a 50 $ gift choies.com
Will last for one week (21.11.2013)
There are 3 steps you need to do
 1.Follow me blog
 2. Register on choies.com
 3. Leave me a comment and please leave me the same email that you registered on choies.com


Good luck guys!

İnstagram takip :darkolivestyle

Sevgiler
Darkolive


13 Kasım 2013 Çarşamba

Detaylar Güzeldir...


Herkese Selam

Detaylar bakımlı kadınlar için ne kadar önemlidir?
Çook değil mi? :)

Farklı zevkler, farklı kültürler bana göre zenginliktir, 'aaa şuna bak ne giymiş', 'ne takmış' diye burun kıvırmak yerine biraz 'empati' sadece 'empati' :)))
Bu detay fotoğraflarına pinterestte rastladım, paylaşmak istedim, akşam vakti gözümüz gönlümüz açılsın :))



Çokk cool
siz altına ayakkabı olarak ne tercih ederdiniz bunun?
gün içinde giyeceksem,  kısa ökçeli kovboy çizmeleri giyerdim ben





Keşke etrafımızda hep böyle renkli insanlar olsa.. :)


Bu elbiseye ayakkabıya hayran kaldımm <3


Oy oy oyyy :D




Offf bee Darko wallahi uğraşamam,  eve, işe  çocuğa zor yetişiyorum, takıyla tokayla uğraşamam, diyenler sizi de anlıyorum tabiisi :D

Alttaki karikatür size gelsin :D

ahahhahah 
Ummadığınız bir anda, dip fiyata  bingo parçalar bulmanız dileğiyle :)
Sevgiler
Darkolive

Anaokulunda aşırı bilgi yüklemek çok yanlış

Herkese Selam
Biliyorsunuz benimde 4.5 yaşında bir oğlum var şu an kreşe gidiyor, fakat seneye anaokuluna gedecek nasipse,  bu yazıyı çok beğendim ve belki sizinde işinize yarar diye paylaşmak istedim...
Gelişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Edith K. Ackermann, eğitimde en kritik dönemin anaokulu olduğunu söyledi.
Massachusetts Institue of Technology Mimarlık Fakültesi ile Harvard Üniversitesi’nde ders veren Ackermann, “Çocuklara en fazla şekil verilen dönem okul öncesi ve ilkokulda olduğu için bu arada bilgi hızlı ve yoğun olarak vermek isteniyor. Öğrenme hızlı olmaz, mutlaka yavaşlatılmalı” değerlendirmesinde bulundu.
Çocukların gelişiminde nelere dikkat edilmeli?
Çocukların dünyayı nasıl gördükleri oldukça önemli. Buna bakarak neler yapmamız gerektiğini anlayabiliriz.
Çocuklar gelişimleri boyunca istikrarlı inançlara sahip olabiliyor. Burada çevreyi nasıl gördükleri, nasıl anladıkları ve algıladıklarını bilmemiz gerek. Örneğin, çocuğa bir şey öğretiyorsak cevabını vermeyerek yapmalıyız. İçinde doğru yanıtların olduğu alternatifler sunmalıyız. Doğru cevaba kendisi araştırarak, keşfederek ulaşmalı.
Ne tür seçenekler olmalı?
Örneğin bir öğrenciye sayıları öğretiyorsanız bir, iki, üç, diye saymak yerine birçok aktivite yapılmalı. Tarih çizelgesi üzerinden ya da neden birden sonra iki geldiği saatlerle, oyunlarla öğretilmeli. Ezberleterek öğrenme modeli yerine kavramın ne olduğunu anlatmaya çalışmak daha doğru.
Öğrenci gelişiminde öğretmenlere neler düşüyor? Aileler neler yapmalı?
İyi bir öğretmen kendi fark etmeden seçenekler yaratandır. Bilmeden yaratıcı oyunlar, etkinlikler, bahsettiğim örneklerde olduğu gibi alternatif üreten eğitimcidir. Çocukların anlayış şekline göre ders verdiği için başarılı bir öğretmen profilidir. Aslında çocuğun halinden anlayan öğretmen iyi bir eğitimci yani iyi bir psikologdur.
Türkiye’de sanırım öğretmenlerin zamanları kısıtlı olduğu için genelde müfredatın dışına çıkacak, öğrencilere ayıracak zamanları olmuyor. Ancak, gençlerin sosyal yönlerini öne çıkaracak, çocukları inceleyecek vakitleri olmalı. Bu süreçte oyunlar, küpler, sayılar gibi alternatifler verilmeli. Eğlence aracı söylemeli, uygun ortam yaratılmalı, eksik materyal tamamlanarak öğrenme yöntemleri arttırılmalı.
Video en iyi öğrenme yöntemlerinden biridir
En iyi öğrenme yöntemi sizce nedir?
Video çekimi çok iyi bir yöntem. Öğretmenler kendilerini, sınıfı farklı bir gözden görme fırsatı bulabilir. Eksik olan noktaları keşfedebilir. Sınıf içinde karşılaştırma yaparak çocuğun durumunun daha net görülmesine yardımcı olur.
Eğitimde ve öğrenmede en kritik evre hangi dönem?
2 yaşındaki çocuğun öğrenmeye açık olması için kendisini önce güvende hissetmesi gerekir.
Şefkat gören çocuk oyun oynamaya başlar ve öğrenme süreci beraberinde gelir. Özgüven olmadan gelişme olmaz. 3-4 yaşında soru sorma dönemidir. Hayal güçleri fazlalaşıyor ve 6 yaşına geldiklerinde okula odaklanıp ödevlerine yoğunlaşıyorlar. Yani daha az oyun daha fazla ödev. Biraz zaman geçince aklı başında olarak yaratıcılık yönleri tekrar ortaya çıkıyor. En fazla şekil verilen dönem burada olduğu için okul öncesi ve ilkokul en önemli devre. Fakat yönetimler bu evrede her şeyi çok hızlı öğretmeye çalışıyor. Erkenden bilgiyi hızlı ve yoğun olarak vermek istiyorlar. Dünyada bu büyük bir sorun. Öğrenme hızlı olmaz, mutlaka yavaşlatılmalı. Çocuğa öğrenmenin güzel bir şey olduğu öğretilmeli. Bilgiler sindirerek verilmeli.
Aşırı bilgi yüklemesi doğru değil. Çocuğa öğrenmenin güzel bir şey olduğunu öğretmeliyiz. Aileler de çocuğuyla zaman zaman çalışmalı. Okuma yazma isteği çocuktan gelmeli, kendini keşfetmeli.
Türk aile kültüründe çok rekabetçi ve öğrenciler arasında karşılaştırmaya dayalı modeli nasıl değerlendirirsiniz?
Amerika’da da bu durum var. Rekabetçi yaklaşım bir yere kadar güzel olabilir ama insanları yalnızlaştırıyor. Her toplum farklı kültüre sahip olduğu için tek başına aşılabilecek bir durum değil. Genel kabul değişmeli. Ama aile bireyleri kendilerine de bakıp çocuklarını başarılı kişilerle her zaman karşılaştırmamalı.
En iyi öğrenme yöntemi nedir? 21. Yüzyılın araçları neler?
Bilgi enformasyon değil tecrübe etmektir. Çocuğa sanal bir dünyadan bilgi veremezsiniz, bu üniversite öğrencisi için de geçerli. Bilgi okumak değil, deney yapmak, deneyimlemektir. En güzel öğrenme modeli bu. Örneğin tarih dersinde öğretmenin bir konuyu anlatması değil, önceden ilgili konuda çocuklara bu hafta bunu konuşacağız araştırın deyip, onların fikirleri üzerinden doğruyu bulmaya çalışmak iyi bir yol. Buna “tersine öğrenme yöntemi” deniliyor. En iyi model bu. Okunacak bilgi ile çocuk sınıfta vakit geçirmemeli. Ödevi önce vermeli, derste pekiştirmeli, tartışmalı, konuşmalı.
Günümüzün çocuklarını nasıl buluyorsunuz?
Günümüzde çocuklar daha çok toplamaya önem veriyor. Her şeyden anlayan ama hiçbir şeyin ustası olmayan kişiler. Bilgiyi kurcalayarak onarmayı, düzeltmeyi seviyorlar. Tüketiciler ama yeni bir şeyi de yaratmaya hazırlar, doğanın bozulmasını istemiyorlar. Düşünmeden bilgiyi hızla paylaşıyor, bir yerden diğer bir yere koşuyorlar. Dijital ortamda yaşayan çocuklar maskeli baloda oldukları gibi ne isterlerse onu yaşıyor, o oluyorlar. Bu da kim olduklarını göstermeye çalışması, kimlikleri açısından zorluklar yaşamalarına neden olabiliyor.
Bu durumda teknolojinin sınırı ne olmalı?
Teknoloji öğrenme araçlarından sadece biri ve çok güçlü. Örneğin, öğrenciye kalemin de bir dizayndan geçtiğini, düşünülerek yapıldığını anlatmamız gerek. Teknoloji sadece mobil ve tablet zannediliyor ama göz göze bakışmak ve yaratmak da çok önemli. Bireyler yaratıcılık ile kendi ürününü, fikirlerini üretebilmeli kendilerini eleştirebilmeli. Eğitimciler ise, gelişen teknoloji ile çocuklarda oluşan “tüket ve at” düşüncesine karşı yeni bir şeyler üretmeli, üzerinde oturup düşünmeliler.
Hardvard Üniversitesi’ndeki ders veriyorsunuz. Bu öğrencilerin diğerlerinden farkı nedir?
Ben onların üstün olduklarına inanamıyorum. Sadece bu okullarda olan gençlerin çalışmaları daha fazla paylaşıldığı için diğer üniversitelerde olan çocukların çalışmaları çekmecelerde kalıyor. Gençler arasında çok fark görmüyorum, elbette zekiler ama diğer okullarda da onlar kadar hatta daha iyi çalışmalar yapan öğrenciler var. Bunların tanıtım sistemleri nedeniyle iş hayatına ve başarıya daha odaklılar.
Sizce başarı nedir?
Bence başka insanlarla birlikte başarılı çalışabilmek, yaşadığı dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve sevdikleri bir alanda çalışabilmektir.

12 Kasım 2013 Salı

Haftasonu Oğlumla...


Herkese Merhaba

Havalar ne kadar güzel değil mi?
 Bu çok işime gelse de bazen korkutuyor beni, doğal afetlerin habercisi olabilir biliyorsunuz Allah korusun!!!
1 haftadır eşimin şehir dışında olduğunu yazmıştım, geçen hafta oğlumla birlikte güzel havanın tadını çıkardık, gezdik alışveriş yaptık tranbolinde enerji attık, en sonda hamburgercide kanımızı doyurduk, oğlum büyüdükçe arkadaş gibi oluyoruz :D Sohbet muhabbet gırla :) Ama babamızla birlikte daha da güzel :) 

Sevdikleriniz hep etrafınızda olsun!


Puf yelekler bu havalarda en büyük yardımcı...





Sevgiler
Darkolive

11 Kasım 2013 Pazartesi

2013 Snood (boyunluk) Kreasyonum... :)


Herkese Güzel Haftalar

2103 snood (boyunluk) kreasyonumu gururla sunuyorum :)
1 haftadır eşim şehir dışındaydı, bizde oğlumla annemlerde kaldık, haliyle yemek yapma derdi yok, kış geceleri de uzun olduğundan oldukça sıkı çalıştım, gözlerim kapanana dek ördüm akşamları :)

Hem abur cubur da yememiş oldum elim dolu olunca pek bişiy yiyemem ben :)
Örgülerin ucuna kendimce broş ekledim
arkasında iğneleri var, istediğinizde çıkartıp başka bir yerde de kullanabiliyorsunuz....



Nako yün ile ördüm, tam 4 tane gitti ama taş gibi oldu vallahi, soğuk moğuk işlemez buna 



 gül kurusu snooda da cameo figürlü broş kullandım...



Bu da keçeden dudak broşlu snood... :)
Bıyıklısı da gelcek en kısa zamanda :)
bu broşları ilk ponti de görmüştüm, hatta o kadar çok beğendim ki Derya'cım birertane de hediye göndermişti bana :) O saç tokası yapmıştı, bende snooda broş :)

Bloglar işte bu yüzden çok güzel :)


Dahası gelecek, 2 tane tamamlanmamış var, en kısa zamanda onları da ekliycem

Eee beğendiniz mi?
Emeklerim boşa değildir inşallah, insan emek verince kendi işine pahabiçemiyor ama 
objektif yorumları da duyma isterim :)

Bu satış bloğum 
Oraya ekledim hepsini, ihtiyacınız varsa bakın derim :)

Sırayla çocuklar içinde gelecek ürünlerim... :)
Takipte kalın...
Sevgiler
Darkolive


Buse Terim Gizli Kalmış Trendleri Keşfediyor

Ünlü moda blogger’ı Buse Terim hayatın gizli kalmış trendlerini Samsung Galaxy Note 3’le keşfediyor.
Bu yolculukta keşfedilmemiş trendleri Buse ve takipçileri belirliyor.

Buse’yi, Samsung Galaxy Note 3 ve Gear’ın öne çıkan özelliklerini kullanırken göreceğimiz bu macera trendlerisenyaz.com’da yer alıyor.

Buse Terim’in gezdiği yerleri takip edip, soracağı sorulara #trendbudur üzerinden en hızlı cevabı gönderen yarışmacılar, sürpriz hediyeler ve Samsung Galaxy Note 3+Gear kazanıyor.

Maceraya buradan katılabilirsiniz: www.trendlerisenyaz.com


trendleri-sen-yaz





























Bir bumads advertorial içeriğidir.