darkolivee@gmail.com

18 Şubat 2012 Cumartesi

Zehir


Herkese iyi akşamlar
Bloglarda dolaşırken iştezeynep .blogspot da bu hikayeye rastladım ve çok hoşuma gitti, kayınvalidemi çok severim çok da iyi anlaşırız, farklı şehirde yaşadıkları için uzağız ama gittiğimizde 3-4 hafta kalırız ayrılırkende ağlaşırız :)) aman nazar değmesin, gene de bu hikayeyi okumak çok hoşuma gitti, kayınvalide olmaz başka biri olur aynı kapıya çıkıyor sonuçta :)



Zehir!
Uzun yıllar önce Çin de Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisininde kişiliği tamamen farklıdır buda onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar. Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır.
Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev, onun ve kayınvalidesi ile arada kalan eşi içinde cehennem haline gelmistir. Artık birşeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca hergün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek , böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.
Sevinç içinde eve donen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular . Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehiri damlatır. 
Kimseler şüphelenmesin diyede ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişir ve ona kendi kızı gibi davranmaya başlar. Evde artık barış rüzgarları esmektedir. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissederek yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvarır. Yaşlı kadının ölmesini artık istemez. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye bakar ve kahkahalarla gülmeye başlar.
Sevgili Li-Li ; 
Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı.
Sen ona iyi davrandıkça o kötü düşünceler dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz dedi. 

Eski bir Çin atasözü şöyle der ; 
Gül veren elde gül kokusu kalır. ..
Darkolivee der ki bu dünya herkese yeter, fesatlanmak niye :))

Sevgiler
Darkolivee

4 tane cillop gibi mim :)


Herkese selam

Mimlerim baya birikti çok teşekkürler herkese beni de unutmadığınız için, sırasıyla hatırladığım kadarı ile yapmaya çalışıcam...
bu kadar soru cevaplayınca kendimi Okan Bayülgen'de ki ve Beyaz'da ki bloggerlar gibi hissettim, ama olsun burası da benim show dünyamm :)))

sevgili Biricitinyeri beni mimlemişti, bakalım neler yazmışım


Ölmeden görmeyi istediğin bir ülke var mı? Neden orası?


Ölmeden güzel uzun soluklu bir uzakdoğu seyehati istiyorum, özellikle de çin, bu isteğimi-dileğimi kime söylesem, aaa gidipte böcek mi yiyeceksin oluyor ilk tepkileri, insanların uzakdoğu hakkındaki bilgileri o kadar sığ kii, sadece onu bilip onun üzerinden bilmişlik yapıyorlar :) inşallah bu düşüm gerçek olur :)



2. Kış mı?  Yaz mı?


ikisi de değil, ben bahar insanıyım, hafif seri, üzerinde ince bir hırka hafif bir esinti ohhhh :)



3. Hiç saçının tamamını boyattın mı? Pişman mısın?



tabiki boyattım, sürekli de boyatıyorum :) yoo pişman değilim...



4. Blog'umda en çok ne tarz konular görmek isterdin? 



Biricitcim senin yazıların çok hoşuma gidiyor, aslında görsel olmayan sırf yazılarını yayınlayan takip ettiğim bikaç blogdan birisin :) bu da seni benim için özel yapıyor :)



5. Yaptığın en çılgınca şey neydi?


Çok çılgın biri değilim, imkanlar el verdikçe kendimce değişikliği çok severim, en çılgınca şey bazılarına çok rutin gelebilir ama scuba diving yapmaktı, korka korka yaptım şimdi vazgeçemiyorum :)) ama bunda dalış hocası olan eşiminde çok etkisi var :)



6. En sevdiğin tatlı nedir?


cheseecake hertürlüsüne bayılırım, özellikle de frambuazlı olursaa, başka diyarlara rüya alemine dalarım anında :)



7. Hiç bıkmadan kullanabileceğin oje rengi? 



yaz ve kış değişiyor aslında


kırmızı mor ve siyah favorilerim, yazında pembenin tonlarını kullanırım genelde


8. Hayvanları sever misin? Evde beslemeyi istedin mi hiç?


evde besleyecek kadar düşkün değilim, sürekli elleye elleye de sevemem ama sokak hayvanlarını besleme konusunda hassasım, sürekli bişiyler bırakırım, yazında mutlaka su, evde 3 tane balığımız var :)



9. Düzenli olarak takip ettiğin bir dergi var mı? Varsa hangisi?


yok, hangisi denk gelirse, ev dekorasyon dergileri ve güncel moda dergilerini karıştırmayı çok severim



10. Sence Türkiye'de en yaşanılası şehir neresi? Neden? 


İzmir tabiki :)) Buralı olduğum burda doğup büyüdüğüm için :)




11. İnsanların sende gördüğü, dile getirdiği en iyi ve en kötü özelliğin nedir? 



Aslında bunu başkaları söylese daha iyi olurdu ama, çabuk uyum sağlama olabilir, hertürlü yaş grubuyla anlaşabilirim, en kötü özelliğim olarak da ukala insanlara ağzının payını vermem olabilir :) hiçç dayanamam...

Sırada CHfashiontrend bloğunun mimi var 



1- En sevdiğiniz renk?

En sevdiğim renk kırmızı, kahverengi  ve siyah, ama dolabımda 1 tane kımızı elbise ve bere var, sanırım bu mimden sonra kırmızıya daha çok yoğunlaşacağım :))

2-Asla vazgeçemem dediğiniz 3 şey ?

eşim oğlum ve Ailem
3-Dönüm noktam dediğiniz bir olay var mı?

Öyle bir olay yok ama zayıflamam ve bunun bünyemde yarattığı etki olabilir :)

4-Alışveriş denince ilk aklınıza gelen?
Elbise :)

5-En büyük hayaliniz?

uzakdoğu gezisi :)

6-En sevdiğiniz yemek, tatlı ve içecek ?

Patlıcanlı olan herşey :), cheesecake,siyah çay

7-Makyaj çantanızdan eksik olmayacak 3 şey?

Göz kalemi, rimel, ruj

8-Mutluluk sizce nedir?

Sağlıklı olmak en büyük mutluluk bence …

9-En sevdiğiniz çizgi film karakteri?

Cedric :)

10-En zor gelen ders?
Programlama çok zorlandığım bir dersti :(

11-Şuan almak istediğiniz şey?

canon 550d ve dacia duster :) 

Sırada canım arkadaşım Pontinintakıları Deryamın mimi var
Blog yazmaya nasıl karar verdin ve blog adınızın anlamı nedir?

Blog dünyasıyla diyet yaptığım dönemde googlede bişiy ararken tanıştım, karşıma ilk çıkan blog sevgili gizzynin bloğuydu, bikaç ay sessiz sedasız takip ettim, gizzynin birbirinden şirin resimlerini gördükçe diyette daha da şevklendim azimlendim, sonra yorum yazmak istedim böylelikle bir hesap açtım, ona gelen yorumların kim olduklarına bakarken, onlara yorum yaparken birgün bende bir blog oluşturuverdim, o kadar acemiydim ki ilk postum merhaba ben şuyum buyum değil, 30 kilo verdiğim başarı hikayemi paylaşmışım :)))
Çünkü ilk başta bu yönde bir blog yazıcaktım sonra hep ilgili olduğum modayı trendleri günlük yaşamı, gezileri, yediğimiz yemekleri yerleri ve oğlumu da kattım işin içine böyle çok samimi bişiy çıktı ortaya :))
Çok güzel insanlarla tanıştım bu sayede, tanışmadıklarımla da sadece yüzyüze gelmedik, çok  güzel dialoglarımız paylaşımlarımız olduğuna inanıyorum :)  

Blog ismimin anlamı ve bendeki önemi şudur, ara ara söylerim, benim ailem zeytin işi ile uğraşıyor, sofralık zeytinden ziyade uzmanlık alanları sızma zeytinyağı, amcamların taş öğütmeli zeytinyağı fabrikası var, inşallah kısmet olursa birgün orayı da paylaşıcam, zeytinin önemi ve sevgisi çocukluğumdan geliyor yani, birde esmerim uzun süredir heryerde darkolivee ismini kullanıyorum siyah zeytin :) kızım olursa adını zeytin koymayı bile düşünüyorum, zeytin  kadar değerli ve önemli :)


sırada pispapazın mimi var

Haremini kur :))

Süper bir mimmiş bu :) ama eşim dumasın hahhahhaha

1 numaraya tabiki hayatımın aşkı, yufka yürekli çok sinirlenebilme yetisine sahip, eşimi koyuyorum :))

2. Engin Altan Düzyatan tabiki, çok karizmatik bir sesi ve duruşu var, filmlerini de çok severek izlerim :)
3 .Muraz Boz :)) iyice ergene bağladım bende yaa, ama çok tatlı, o hiç konuşmasın öyle kenarda gülümsesin :)

4 . Edward Norton çok severim, her filmi taktire değer bir performans sergiliyor, özellikle marvel delisi bizim için Hulk daki performansı harikaydı, tabiki The illusionist de unutulmamalı, çok masum  mimikleri var yaa kıyamam ben ona :)

5.numara Cengiz Abazoğlu tarzı  çok hoş hem benim içinde bişiyler yapar haremde lazım olur :)

6.hızlı ve öfkelinin Don'u  mumya dönüyorun akrep kralı, diş berisinin derek i  oy oy oyy sabahlar olmasın hhahhahhah

7. tabiki Wentworth Mille uzaktan öyle baksın gizemli gizemli :)

8. offf bitmedi daha vallahi eşimi zorla katil edicem :)

9.Biricitin kocası colin firth olsun çok anlayışlı çok sakin
10.Ben Affleck olsun çok başarılı o da


bu mim haremden ziyade sevdiğim aktörlerle dolu bir liste oldu :)

Ben oluşturdum harem hazır, fakat ben evli ve eşine çok aşık biri olduğum için evli ve sevgilisi olmayan bir bekar arkadaşıma hediye etmek istiyorum bu haremi :)))çoğunluk kargaşa izdaham olursa random.org la çekiliş yaparız hahhhahahha

aa sonradan farkettim 8 numara boş kalmış, onu da siz doldurun hadi bakalımi rüyalara gidern yakışıklılar kimlermiş :))

Sevgiler
Darkolivee

17 Şubat 2012 Cuma

Blogger olmak :))

Herkese selam
Bakim, saat 02:45 hala uykum yok, sanırım bunda bugün çok fazla üşümemin de  etkisi var :(
blogger kankalarımla buluştuk yine :)), geniş çaplı bişiy değildi aslında, sevgili Mottonun butiğinden bişiyler satın alıştım, hem onları almak için hemde sohbet için bu kışın en soğuk günlerinden birinde buluştuk :) Laptopları da getirelim birbirimize bişiyler gösteririz dedik, blog tasarımı açısından, (eşimin sabah işi çıktı beni götürmediiiiiii :((( ee benim arabamda (zaten kullanamadığım) satıldıııı :( acıların çocuğu zeytin, minik lokumuyla  çıktı yola, bebek arabası, sırtında laptop, egenin çantası ve ayağımda topuklu ayakkabılarımla  en trendy kimliğimle otobüse bindim:)) blogger olmak böyle bişiy işte, hiçbirşey caydıramıyor :),  yaa onlar tek tabanca geziyorlar, senin nene gerek çocuğunla filan bilgisayarı götürmek!!!(kendime o kadar kızdım kii...) Sağ sağlim varabildik, nasıl kalabalıktı otobüs :( Allahtan yavrum arabasında mışıl mışıl uyudu 2 saat boyunca, bütün yorgunluğumu attım üstümden ve sohbete en sadesinden kahvemle dahil oldum :))

Çok güzel birgündü yine, çok teşekkürler kızlar, ayrıntılı resimler bir sonraki postta :)
Dönüşte isyan bayrağını çekip eşime rica ettim gel beni al zor durumdayım diye, çok uzakta olmasına rağmen işini bırakıp  35dk da gelebildi, biz soğuktan donmuştuk aslında o anda, sanırım 2 derece filandı  :((  Oğlum çok sıkı giyinmişti ama gene de üşüdü yavrum...
Zorla arabaya binmemle gözyaşlarımı indirmem bir oldu, ben kış çocuğu değilim yaa, çok üşüyen biriyim, Allah eksi derecelerde yaşayanlara kolaylık versin... 







Resimler yarıın blogda
Bugün bizi anlatan bir resim seçtim :)) çok hoşuma gitti...

Sevgiler
Darkolivee

16 Şubat 2012 Perşembe

Kayseri Karı :)

Başlıkda değişik oldu :)) Geçtiğimiz nisan ayında,  eşimin ailesinin yanına oğlumla 1 aylığına Mersin'e tatile gittik, çoook severim kendilerini :))  tatilimizin arasına  bikaç gün Kayseri'yide sıkıştırıp Erciyes yaptık, ilk kez gittim Kayseri'ye ve bayıldım çok düzenli, çok temiz bir şehir, hele o Erciyes harikaydı amcamın yaptığı sucuk ekmek partisi de güne damgasını vurdu :)) çooookkk eğlendik, oğluşum ilk kez karla tanıştı, bende yıllar sonra ilk kez gördüm, kar gören masum İzmir'li profiline cuk oturduk yanii :)) hahahhaa

Biz nisan ayında gittik, sezon bitmişti, ortalık sakindi ve de meydan bize kaldı :)) inşallah tekrar yaparız bu turu, yazı, denizi, yüzmeyi, dalışı  da çook severim, ama bu  kış tatili  de tadına doyulmaz izler bıraktı bende :))

İşte görseller, iyi seyirler...



üçü bir arada :))




Erciyesin zirvesinde yağmur ve dolu yağmaya başladı ahhahah benim için unutulmaz dakikalardı ve çoook üşüdüm :) 


Ayağımdaki babetlere dikkat hahhhaa ayy hala gülüyorum, kapadokyaya geziye gitmek için yola çıkmışken, kararı erciyes olarak değiştirdik bende babetlerle hönk diye ortada kalakaldım hahhah, nisan ayında Mersin'de İzmir'de sandalet giyiyoruz biz yahuu nerden bileyim ben :)))) sonra birinden ayakkabı buldum,  kızakla  filan öyle kaydım :))) sezon kapandığı için kıyafet kiralamada kalkmıştı, olsun ama çok eğlendik yaaa :)))



Fıstıklı lokumumun kardaki sevinci :) ooyyy kurban olurum 






Amcacımmmm ellerine sağlıkkkk
Sucuk partisi harikaydı :)





Keşke babamızda olsaydı yanımızda ama malesef işlerinden dolayı katılamadı :(((
Tek eksiğimiz oydu...
Bir dahaki sefere inşallah :)




Satış bloğum  için tık tıkk http://darkoliveesatiyor.blogspot.com/

Sevgiler
Darkolivee

15 Şubat 2012 Çarşamba

Kuşadası ve bulutlar..


Herkese Merhaba...
Günleri oğluyla evde, genelde de aynı geçen benim için farklı bir gündü,  sabah erken kalkıp İzmir'den Aydın-Kuşadasına  gittik bir iş için, yaklaşık 1 saat sürüyor yol, içerisi sıcacık dışarısı güneşli olunca öyle bir uyku basti ki anlatamam, çok savaştım kendimle uyumamak için bir kendime tokat atmadığım kaldı acayip mayıştım yaa :)), çünkü eşim otobanda hızlı gidiyor, onunla konuşma ihtiyacı hissediyorum sürekli, uykusu gelmesin diye :)) sonra  aklıma bulutlar geldi, öyle güzeldi ki, güneşli havanın keyfini çıkartır gibi boylu boyunca uzanmışlar önümüze, birbirleriyle oynaşıyorlardı resmen ::))

Biraz fotoğraflarını çektim, dönüşte de yağmur bastırdı, neyseki işimizi hallettik de bir daha gitmiycez :) akşamdan erken yatsam iyiymiş :))) Daha sırada İzmir İstanbul yolcuğluğu var arabayla, evde iyi uyumalıyım yoksa beni bulutlar bile kurtaramaz :))










Üst  geçidi Burger King nasıl da değerlendirmiş, orda yemek yiyip oturmak güzel olurdu ama vaktimiz kısıtlı olduğundan duramadık :))


Vikipedinin dediğine göre, Türkiye otoyollarının üzerindeki en uzun tünel olan 3048 metrelik Selatin Tüneli bu yoldadır. Bu tünel aynı zamanda Avrupa'nın en güvenli tünelleri arasındadır. Bu tünel yaklaşık 120 milyon ABD dolarınamal olmuştur.



O kadar çok yağmur yağmış ki tarlayı su kaplamış boylu boyunca, ben ilk göl sandım, sonra anladık ki değilmiş :)




Dönüşte yağmur bulutları geldi, karşıdaki yoğun yerde çıplak gözle yağmurun nasıl yağdığını görebiliyorduk :)




Bizim için güzel bir gündü, kış çok soğuk olmadan böyle devam eder inşallah...

Satış bloğuma bakmak isterseniz burdan  buyurun..


çekilişvar.net in hediyesine katılmak için tıklayın...
http://cekilisvar.net/vestel-sac-duzlestirici-hediye-ediyoruz-sponsor-vestel.html

Sevgiler 
Darkolivee

14 Şubat 2012 Salı

Sevgililer günü yazısı :)



Hi Everyone!
Happy Valentine 's Day
ring my husband bought me a surprise
I was very happy, thank you very much my wife.


Herkese selam!
5 gündür post girmiyorum, hiç alışık değilim bu duruma çok tuhaf geldi, mail atanlar oldu hayırdır nerelerdesin diye, buralardayım da Vero Modanın bilgilendirme kampanyasına katılmıştım, o yüzden giremedim, herkese çok teşekkür ederim, Vero modaya da verdiği güzel sevgiller günü hediyesi için çook teşekkür ederim...

Sevgililer gününüz kutlu olsun bu arada, gün geçti,  geçmek üzere ama olsun, içimiz sevgi dolu olunca, belirlenmiş bir tarihe gerek yok ama bizde adete uyalım :)) Bu günler hayatı güzelleştiren daha da renk katan günler olduğunu düşünüyorum...Yoksa hayat karmaşasında insanlar birbirlerinin yüzüne bakmadan, bir sonraki güne geçiş yapıyor, günler geçip gidiyor malesef :((

Hava şartları kötü, birde oğlumuz olduğu için, evden çıkmadan güzel bir sofra hazırladım, aslında hediye hiç beklemiyordum, kış tatili yapıcaktık çünkü, ama  gene de dayanamamış, ben servisine yemek koymak üzere arkamı döndüğümde benim boş tabağıma tektaş yüzük koymuş, içinden gelmiş şimdi kabul etmemek olur  mu?allah razı olsun :) hehhehe o şaşkınlıkla ama benim tektaşım vardı demişim,  ne kadar romantiğim yaa :))) olsun bu da 2.si olsun dedi yazık adamceğizim  :)) ağustosta nişan yıldönümümüzü hatırlamış bir adamla evliyim ben yaa :)) naberr!!!

Gelecek sene bugüne baktığımda bu kareleri görmek istiyorum
oğlummm hayatımın güneşi sen bizim en büyük sevgilimizsin!!!
Seni çook seviyoruz...




Kuzuma MAŞALLAH...

Vero Moda ve Eşime hediyeler için çok teşekkür ederim :)


Satış bloğuma süper ürünler ekledim, belki dikkatinizi çeken bişiy olur :)


http://darkoliveesatiyor.blogspot.com/   (izleyicim olun)

Sevgiler
Darkolivee