darkolivee@gmail.com

6 Şubat 2015 Cuma

İzledim: Big Eyes


Herkese Selam
Geçen akşam izlediğimiz ressam Margaret Kaene'nin hayatını anlatan Big Eyes(büyük gözler) filmini tavsiye etmek istiyorum. 

1950’li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesini beyazperdeye taşıyan film, biyografik bir uyarlama. Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koyduğu eserleri satış stratejisi adına sahiplenen Walter Keane, para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi Margaret'ı gölgede bırakır. Yaptığı tabloların birisi için bile "Benim tablom!" diyemeyen Margaret, kocasının baskına karşı çetin bir savaş verecektir.

2014 yapımı olan filmin imdb puanı 7





Benim yorumum, izlenmesi gereken filmlerden diye düşünüyorum
Gün içinde farkında ya da farkına varamadan maruz kaldığımız psikolojik baskıları, bastırılma duygusuyla nasıl başa çıkılır, insan kendine nasıl güvenir, bunları detaylı bir şekilde görme fırsatı bulabileceksiniz, filmin detaylarını çok anlatmayı sevmiyorum, özetini yazdım zaten, size de geriye keyifle izlemek kalıyor :)





İyi Seyirler
Sevgiler
Darkolive

4 Şubat 2015 Çarşamba

Yakası kürklü yeni kabanım


Herkese Selam

Uzun bir süre önce alıp, taşınma dolayısıyla kaybettiğimi sandığım kabanımı giymenin inanılmaz mutluluğunu yaşıyorum :)
Yakası kürklü, eteği volanlı bu kabanı çok severek martofchina.com dan almıştım, şimdi ismi değişmiş sanırım, halaa var mı bilmiyorum...



Sitede bu halini görerek sipariş vermiştim, bana gelen daha volanlı daha kabarık bir model, her ne kadar oturup kalkarken eteği kırışmış olsa da ben çok sevdim, sürekli nereden aldığım soruluyor :)





kolye/necklace  oasap ( burada /here)
ayakkabı: inci deri
kaban/coat : modlilly.com


Sevgiler
Darkolive

3 Şubat 2015 Salı

Gezdim Gördüm: Kayseri Erciyes


Herkese Merhaba

Bir önceki postta bu haftasonu çok hareketli geçecek demiştim :)
Arkadaşlarımla 2 günlük bir tura katıldık, harika vakit geçirdim birsürü güzel anı biriktirdim <3 :)
 Gezi programı rehberin anlatımı dahilinde 1. gün Kayseri-Erciyes, 2. gün Nevşehir Kapadokya şeklindeydi, geceden yola çıktık, Erciyese vardık, ama böyle bir soğuk tipi ollamaz!!! rüzgar esmese ne kadar soğuk olursa olsun, birkaç saat dayanabiliriz ama esen rüzgardan bırakın resim çekmeyi, önümüzü bile görmemedik, gene de saolsun arkadaşım birkaç kare yakaladı <3

Aslında 5 saat serbest zamanımız vardı, hava güzel olsaydı özel kar elbisesi ve kayak yapmak için yeterli bir zaman ama inanılmaz soğuktu, gezinin 1. saatinde hastalanmak istemediğimiz için tadında bıraktık, karda sucuk ekmek yedikten sonra kendimizi dışarı attık ve yine de kızak kaymaktan geri kalmadım, çok eğlenceliydi :)


 Başımdaki bandı, evdeki kullanılmayan kaşkolu kesip kenarlarını dikerek yaptım, isterseniz nasıl yaptığımı sonra anlatırım, çok şık duruyor :)



Gülüyorum ama o an, ellerimi ve ayaklarımı hissetmiyordum :)


O soğukta dj kabininde bidolu tatilci deli gibi dans ediyordu :)
Bizde ritimlere ısınmak için zıplamak suretiyle dahil olduk :)


Otelimiz Nevşehir Avanosta Double Tree by Hilton
Kesinlikle harika bir otel 

Bir sonraki postta, katıldığımız Türk gecesi eğlencesi ve oteli anlatacağım...
Sonra da sırada peri bacaları var :)


3 sene önce gittiğimiz Erciyes tatilimiz de burada  <3

Bir sonraki gezi yazısına kadar hoşçakalın :)

instagram takip için @darkolivee

Sevgiler
Darkolive