darkolivee@gmail.com

17 Mart 2015 Salı

Milföyden peynirli örgü börek

Herkese Selam
Dün saat 8'den sonra arkadaşlar size çay içmeye geliyoruz deyince, hemen dolaptaki milföy hamurumu çıkardım. Belki bilen çok fazladır ama her zamanki gibi bilmeyenler unutanlar için tekrarlıyoruz :)
Önceden üçgen börekler yapardım bu sefer saç örgüsünü denedim... :)


Alelacele fotoğraflamaya çalıştım, hemen beyaz peynirden maydonozlu ve susamlı bir harç hazırladım, içine birazda kaşar peyniri rendeledim, eriyince lezzetinin dışına taşması için... :)

Resimde gördüğünüz, karşılıklı  gibi 4 tane çizik atıyoruz...


Sonra karşılıklı birleştiriyoruz...



Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiyoruz...


Ben ara ara başka şekillerde denedim, harika oldu :)
iç hafcı da çok lezzetliydi
Superfreshin tereyağlı milföyleri ile yaptım
mis gibi tereyağı kokuları eşliğinde ayıla bayıla yedik :)


Kahvaltıya, acil misafirlere ya da sadece kendinize :)
hemen uygulayabilirsiniz...

instagram butiğim @darko.butik (pişman olmassınız :)  )

Afiyet olsun
Sevgiler
Darkolive

16 Mart 2015 Pazartesi

Göbeğinizi 5 adımda yok etmek ister misiniz?


Herkese Selam, iyi haftalar diliyorum...
Mailime düşen bu herkesin bildiği ama, hatırlamakta fayda sağlayan basit tavsiyeleri sizinle de paylaşmak istedim kızlar, hadi göbeklerden kurtulalım :)


Göbeğinizi 5 adımda yok etmek ister misiniz?

Göbek bölgesinde yağ birikmesi sonucu oluşan görüntü kadın erkek herkesin hoşlanmadığı bir görüntüdür. Düzensiz yemekyemek, uzun süren açlıklardan sonra fazla miktarlarda yemek yemek ya da fazla kilonun depolandığı yer olması aslında sonucu değiştirmiyor. Dyt. Nilberk Karaman, göbeğinden kurtulmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

1. Yemek sırasında sıvı tüketiminizi azaltın ya da tamamen kaldırın. 
Mide balon gibidir. Siz ne kadar yemek koyarsanız mideniz de o kadar büyür. 3 kap yemekten oluşan bir menü ortalama 650-750 cc hacim kaplar buna bir de öncesinde sırasında ve sonrasında içilen su, ayran, gazoz, çay gibi sıvıların hacmini eklerseniz 1 litreye ulaşır. Bu da midenizin her öğünde daha da büyümesine ve karın kası çalışmıyorsanız bir süre sonra göbek görüntüsü oluşturmanıza yol açar. 
2. Yemek yemek için acıkmayı beklemeyin.
Aç karnına yemek yemek beslenmekten çok fizyolojik ihtiyaçların acilen giderilmesidir. Aç olan bir insana yeme ya da az ye demek çok da anlamlı olmayacaktır. Eğer acıkmayı beklemeden yemeğe oturursanız hem yediğiniz miktar azalacak hem de sindiriminiz ve barsak hareketleriniz rahatlayacaktır.
3. Yemeklerinizi parçalayarak yiyin.
Günümüz çalışan insanı için her ne kadar pek mümkün görünmese de aslında mümkün. Nasıl mı? 
Öğle yemeğinde 2 kap yemek yerine 1 kap yemek ve ekmek, yanına da salataya da yoğurt ya da meyve almanız aslında yeterlidir. 3-4 saat sonra buna ilave edeceğiniz kuru meyve ya da 4-5 sade bisküvi ya da 1 porsiyon sütlü tatlı gibi hafif atıştırmalıklar öğle yemeğinde almadığınız 2. kabın yerini tutacak ve akşam yemeğine aç oturmanızı engelleyecektir.
4. Aynı öğünde yüksek hacimli besinleri bir arada almayın.
1 kase çorba genelde 1,5 kepçe ve 250 ccdir. Bunun yanına 1 kase yoğurt eklediğinizde + 250 cc ve salata koyduğunuzda da + 500 cc eklemiş olursunuz. Kepekli ürünler gibi yüksek posalı ürünler elbette sağlık için vazgeçilmezlerdir ancak hepsini tek bir öğünde almak büyük bir hata olacaktır. Bunun yerine çorba içeceğiniz öğüne yoğurt ya da ayran yerine et grubu, salata yerine meyve grubu eklemek mide hacminizin tek bir öğünde büyümesini engelleyecektir.
5. Suyu kana kana değil yudum yudum için.
Günlük önerilen su tüketimi kişiye göre değişse de temel de 2 litrenin altına inilmemelidir. Ancak günde 2 litre su içicem diye de mide su ile doldurulmamalıdır. Suyu tamamlamak için bardak bardak lıkır lıkır su içip lavabo aramak yerine yudum yudum su içerek suyun vücutta daha uzun kullanımına ve daha etkili olmasına izin verin.

Hürriyet aileden alıntıdır...

Bu arada instagramda yeni açtığım butiğimi takip edin kızlar belki de çok isteyip bulamadığınız bir parça çıkar karşınıza :)  @darko.butik   @darko.butik  

Sevgiler
Darkolive