darkolivee@gmail.com

7 Şubat 2014 Cuma

Elbise üstü kazak, kırmızı kaban


Herkese Selam
Yine elbise üstü kazak kombinimle sizlerleyim :)
o kadar çok kullanıyorum ki bu yöntemi, yazın elbise olarak kullandığım bir parçayı kışın çok farklı bir stillerle  kullanabiliyorum, alışverişimi yaparken bunları da göz önünde bulunduruyorum tabikii...


Siyah beyaz kombinimi kırmızı kabanımla renklendirdim...



Tamam taşlı takıları çok severim, ama böyle yalın ve şık şeyler her zaman denk gelmiyor :)
görünce çok severek aldım..



Elbise:Trendyol-dilvin , kazak eski mango, kaban zara, botlar sammydress (burada)

6 Şubat 2014 Perşembe

Trend Alert :Altın zincir kolye


Herkese Selam

Altın demesek, altın rengi desek daha doğru olur sanırım :)
Eskiden anneciğim  takardı, çok da yakışırdı ama kendimde hiç düşünemezdim :)
şimdi fellik fellik ilk görseldeki gibi kalın zincir aradığım doğrudur, aliexpresste çok uygun fiyatlı bedava kargolular  var, ama 1 ay beklemek gerek :(

Geçen haftasonu mağazalara özellikle baktım, yoktu, görürseniz alıp kenara koymakta ya da boynunuza iliştirivermekte geç kalmayın derim ben, çünkü harika duruyor...





Bir kısmı böyle farklı renkte oje ile de boyanabilir...


Ben hiç dikkat edemiyorum, 
parfümü kolyeme kolyeme sıkıyorum diyenler silver rengini de tercih edebilir :)










Ne hoş kombinler değil mi?
İş birazda resimde bitiyor sanırım, dış mekanda gün ışığına karşı salına salına  resim çektirmek var ohh miss!


Bu da benim, annemin eskilerden kalma, 
siyah zincir kolyesini kullandığım kombinim :)


Takılar hayatımın vazgeçilmezlerinden
çok seviyorum
hepsi benim bebeklerim :)

Hiç takmamak yerine, bir kolye bir bileklik, minik bir küpe bile insanın hayatına renk veren detaylar, takmaya başlayınca alışırsınız korkmayın!
Bana yakışmaz hiç demeyin!

Ama takarken çok abartmamak lazım, yoksa şık olayım derken şıllık olunabiliyor  :D

Sevgiler
Darkolive

5 Şubat 2014 Çarşamba

Güne güzel bir başlangıç yap!

Unutma #nasılbaşlarsan öyle devam eder...





Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Şubat 2014 Salı

Beyaz kürk yelek, Bıyıklı Gömlek

Herkese Selam

Bu ara yeleklere sarmış durumdayım, ama istediğim gibisini bulmak oldukça zor oldu, bi kere çok kabarık olmayacak, tüyleri yumuşak olucak, kalıp gibi durmayacak, uzun olucak, arkası kürklü olmayacak kii oturup kalkarken kirlenmesin - yassılaşmasın ve de beyaz olacak ahahhah okurken yoruldunuz değil mi?

Tüm kış kafama göre bulamadığım kürklü beyaz yeleği hafta sonu tesadüfen buldum :)
Aslında ıncık cıncık detaylarla uğraşıp kafa ütüleyen biri değilimdir ama, yelek konusunda aradığımı bulamadıkça isteklerimi üst üste  ekledim sanırım :)



Ben sonuçtan memnun kaldım, 
buna benzer bir şey arıyorsanız adres koton



Gömleğimide cuma günü, tesadüfen tek bedenlerin kaldığı bir askıda bana göz kırparken buldum, görür görmez çok beğendim, beyaz oluşu üzerindeki bıyık figürleri ve yaka fuları ile tam benlikti,  ee fiyatının da bedavaya yakın olması münasebetiylen soluğu kasada aldım :)
3 gündür giyiyorum, (yakında kokucak :D ) 1. gün kırmızı kazağımın altına giydim, 2. gün dantel eteğimin üstüne giydim, bugünde yazın kullandığım kolsuz siyah elbisemin altına giydim...., hepsine de harika uyum sağladı... Hepsinide postluycam sırayla :) 



İşte bir yekek ve gömlek hikayesi :)
Sizinde başınıza geliyor mu, ummadığınız bir anda böyle tesadüfen,hem uygun fiyatlı, hemde  tam  istediğiniz parçalar bulmak...
İlhamınız bol olsun

Sevgiler
Darkolive

Sheinside.com'dan seçtiklerim...


Herkese Selam
Bazı kıyafetleri askıdayken, nasıl asla duracağını tahmin edemeyiz, illaki giymek ya da giymiş birinde görmek en idealidir :) o yüzden internet alışverişleri bu kadar popüler, mesela alttaki yelek, askıdayken boyunu genişliğini kim tahmin edebilir, ama kazağın üzerindeki duruşuna bakar mısınız harika!
Bu postta elimden geldiğince beğendiğim ürünleri nasıl kombinlemişler onu da eklemeye çalıştım, ilham alınası kombinler çok :) İllakii resimdeki ürünü almanıza gerek yok, belki evinizde dolabınızda benzer bir parça vardır, kullanmıyorsunuzdur, o ampül yanar ya insanın kafasında' laa benim bundan var, giysem ya, bak kız ne güzel giymiş' işte bunu seviyorum :)




Bu kazağın rengine yakasına puantiyelerine hepsine bayıldım, çok hoş bir parça kesinlikle


Yine kimono mevsimi geliyor, yırtık bir jean ve basic bir tshirtle kombinleyince harika duruyor...



 Ne kadar hoş renkleri var, ister yazın kollarını katlayarak giy, ister kışın hırkayla, gömleğe yaptığınız yatırım için pişman olmassınız, çünkü her zaman giyilebilir...

Bu bluzda geçen baharda gözüm vardı
ne kadar hoş romantik ve kullanışlı bir parça
sanırım hazır 14$ düşmüşken almalıyım :)

Bu ara şeffaf clutchları tekrar görür olduk 
güzel bir alternatif olabilir... 




Çok hoş çok şık bir etek
gold detaylarıyla, üzerine giyeceğiniz casual bir parça ile inanılmaz güzel olur..




Over size trendini süper tamamlayan çok hoş, tarz bir ceket, ister deri pantolonla giyin, ister skater eteklerle, her kombine uyum sağlayan bir parça...



Makyaj fırçaları da var
ya bu nasıl bir güzellikk

Bu ara yeleklere kafayı fena taktım ama gerçekten çok hoş duruyor
Sheinside sitesinde sevgili Laçin'i görmek güzel :)




Şimdilik benden  bu kadar
fiyat ve ayrıntılı resimler için ürünlerin üzerindeki tık tık yazan yerlere tıklayın :)
Sitede kargo bedava

Sevgiler
Darkolive

3 Şubat 2014 Pazartesi

Kahve içmek için 10 harika neden!

Herkese Selam
Twitterde gezinirken yuksektopuklar.net sitesinin yayınladığı haberi görünce çok sevindim, günde mutlaka 1 ya da 2 fincan kahve içen biri olarak yararlarını duyunca oldukça rahatladım, zaten günde iki fincan çok değil sanırım, çok abartmadığımı düşünüyorum :) 
Antioksidan kaynağı
2005 yılında yapılan bir araştırmaya göre diğer hiçbir ürün kahve kadar çok antioksidan sunmuyor. Elbette meyve ve sebzelerde de çok miktarda antioksidan bulunuyor ama insan vücudu en çok antioksidanı kahveden alıyor.

Parkinson hastalığına iyi geliyor
Science Daily’de 2012 yılında Dr. Ronald Postuma tarafından kaleme alınan bir çalışmaya göre, kahve içmek Parkinson hastalarının hareketlerini kontrol etmelerinde onlara yardımcı oluyor. Ayrıca kahve içenlerin Parkinson hastalığına yakalanma oranları da daha düşük.
Karaciğer için çok yararlı 
2006 yılında 22 yaş üstü 125 bin kişiyle yapılan bir araştırma, günde en az bir bardak kahve içenlerin karaciğer sirozuna yakalanma ihtimallerinin yüzde 20 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Araştırmayı yönetenlerden Arthur L. Klatsky, The Guardian gazetesine verdiği demeçte, kahve tüketiminin özellikle alkol kullananların yakalandığı siroza karşı koruyucu yararları olduğunu vurguladı. Ayrıca araştırmalar, kahvenin alkolle bağlantısı olmayan karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıklarını önlemede de yararlı olduğunu ortaya koydu. 

Daha mutlu hissetmenizi sağlıyor
National Health Institute tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde dört bardak ya da daha çok kahve içenler, hiç içmeyenlere oranla yüzde 10 oranında daha az depresyona giriyor. Bunun sadece kahvenin içerisinde bulunan kafeinle ilişkili olmadığını da belirtiliyor. Araştırmayı yürütenlerden Dr. Honglei Chen, kahvenin mutluluk vermesinin nedenini, içindeki güvenilir antioksidanlara bağlıyor. 


Daha düşük intihar eğilimi
Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde iki ila dört bardak kahve tüketimi, hem erkekler hem de kadınlar için intihar oranını yüzde 50 civarında düşürüyor. Bunun nedeni de kahvenin hafif bir antidepresan olarak da etki gösterip, serotonin, dopamin gibi sinirsel salgıların üretimine yardımcı olması olarak gösteriliyor.


Cilt kanserine yakalanma ihtimalini düşürüyor
Harvard Tıp Okulu ve Boston’daki Brigham and Women’s Hospital, tam 20 yıllık bir süre boyunca 112 bin 897 erkek ve kadını takip etti ve günde 3 bardak ve üstü kahve içen kadınların, hiç kahve içmeyenlere göre cilt kanserine yakalanma ihtimalinin daha düşük olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. 


Sporda da işe yarıyor
The New York Times’ın bir haberine göre, bilim insanları ve atletler, atletik performansa başlamadan önce içilen bir bardak kahvenin özellikle uzak koşu ve bisiklet gibi sporlarda performansı olumlu etkilediğini yıllardır biliyorlar. “Kafein kan akışındaki yağ asitlerinin miktarını artırır, Bu da atletlerin kaslarının yağları vücut için yakıt olarak kullanmasına yardımcı olur. Bu vücudun egzersiz süresince kullanılmak üzere ufak miktarlarda karbonhidrat depolamasını sağlar. 


Tip 2 diyabet riski azaltıyor
The American Chemical Society’nin araştırmasına göre, kahve, Tip 2 diyabet riskini azaltıyor. Araştırmaya göre günde 4 bardak ya da üstü kahve içenlerin, hiç içmeyenlere oranla Tip 2 diyabet gelişim oranlarının yüzde 50 daha düşük olduğu gözlemleniyor. Her eklenen bardakta bu risk yüzde 7 oranında azalıyor.



Zihnin uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor
South Florida Üniversitesi ve Miami Üniversitesi’nden araştırmacıların 65 yaş üstü bir kesimle yaptığı araştırmaya göre, bu yaşlarda kanlarındaki kafein düzeyi daha yüksek olanlar, daha düşük olanlara göre Alzheimer hastalığına 2 ila 4 yıl daha geç yakalanıyor. " Orta düzey kahve tüketiminin insanları Alzheimer hastalığına karşı tamamen koruyacağını iddia etmiyoruz. Ancak, orta düzey kahve tüketiminin Alzheimer’a yakalanma riskini düşüreceği veya geciktireceği konusunda inancımız tam”.

Daha zeki yapıyor
Kahve sadece daha uyanık olmanıza değil aynı zamanda zekanızın daha keskin olmasına da yardımcı olabilir. CNN’de yayınlanan bir habere göre, kahve zihnimizin daha etkin çalışmasına destek oluyor. Time muhabiri Michael Lemonick ise şöyle diyor: “Az uyuduğunuzda ve dinç kalabilmek için kahve aldığınızda, kendinizi daha atik, daha dikkatli, daha mantıklı akıl yürüten yani zeka ile ilgili pek çok fonksiyonu daha rahat yerine getiren ve her şeye daha iyi ve zamanında tepki veren bir konumda buluyorsunuz.
Pespink bloğunda harika amerikan servisler hediye ediyor  
Katılmak için bloğuna buyurun
Sevgiler
Darkolive