darkolivee@gmail.com

16 Aralık 2011 Cuma

sosisli makarna yapalım mı???

Hi girls...
Is the hot pasta do???

This is a great recipe


selam kızlar...
kızlar bir sitede gördüm bu resmi, bayıldım, masada----süper  bir görsel olur....
ben diyette olduğum için, akşama oğluma yapıcam...  :)))
suda kaynamış bir tarif bu ama, domatesli salçalı hafif sulu bir sosun içine atılsa nasıl olur acaba, ama o zamanda makarnalar kırılır, pişme süreleri de farklı...

bir deneyelim bakalım, yapan deneyen olursa sonuçları yazın kızlar...



şirine blogger özgenin hediyesine katılmak için tıktıkk


15 Aralık 2011 Perşembe

style by Buet'in formda kalma sırları

Selam arkadaşlar...
Çok severek takip ettiğim style by buet bloğunun sahibesi sevgili buet süper bir post yapmış, kelebek diyeti iş birliği ile,  bakarken ağzımın sularının  aktığı fıstığın, beslenme alışkanlıklarını  ve formunu korumada kullandığı ipuçları ile ilgili bir röportajı yayınlamış...
Gelin hep beraber bir göz atalım...
Hi friends ...
followed by a very loving style that I published a post by a super bouquet of BUET beloved owner of the blog... with the cooperation of the butterfly diet , the chick is looking at my mouth, flowing waters, with tips on eating habitsand an interview published in the form used to protect ...



Come take a look together ...
           Merhaba Buget, biliyoruzki Amerika’da beslenme Türkiye’deki gibi değil. Hazır gıda sektörü çok gelişmiş ve çok tercih ediliyor, büyük porsiyonlar ve yağlı besin tüketimi fazla. Amerika’da yaşayan bir blogger olarak beslenmene nasıl dikkat ediyorsun?


Hello BUET, know you not, such as the U.S. diet in Turkey. Ready-food sector and is particularly popular in a veryadvanced, large portions, and greasy food consumption more. Nutrition as a blogger living in America, how are you sure? 

Ben Türkiye’de yaşarken de sağlıklı  beslenmeye cok özen gösteren bir insandım; o yüzden buraya yerlestiğimde kendi yeme düzenimde hicbir sey değistirmedim. Sanırım en önemli sey iradeli olabilmek. Yıllardır her gün aynı seyleri tuketiyorum. Uzun yıllardır da çok yoğun spor yaptığım için benim beslenme düzenim saglikli ve çok yemek. Kahvaltıda bir büyük kase steel-cut oats denilen, normal yulafa gore iki katı lif ve protein içeren bir yulaf çeşidi yiyorum. Yanında bir küçük kase yağsız yoğurt, ve o gün evde ne meyve varsa (muz haric, onu spor öncesine saklıyorum) onu tuketiyorum. Zaten yulaf 3-4 saat beni tok tutuyor. Gun içinde ben surekli atıstırırım; en cok tukettiklerim organik sekersiz fıstık ezmesi, meyve ve cig badem, ceviz. Tatlı hic tuketmediğim icin, şeker ihtiyacımı sadece meyveden alıyorum. En cok yediğim meyveler elma, greyfurt, cilek, blueberry, ananas, mango, kivi.  Ogle ve aksam yemeklerinde genelde aynı seyi yiyorum. Buyuk bir salata yapip o gun canim ne isterse icine koyup tek bir seferde tuketiyorum. En koyu yesil yapraklı marul, ıspanak, kale sebzesi, brokoli, havuç, kereviz sapı, karnıbahar, turp, sarı kabak genelde kullandığım sebzeler. Bunların hepsini (karnıbahar hariç) çiğ tüketiyorum. Karbonhidratı en cok haşlanmış kuru fasulye (kuru fasulye yemeği olarak degil, sadece haşlanmış hali) quinoa ve kamuttan alıyorum. Bunların hepsi yüksek miktarda protein ve lif içeriyor. Genelde salataya katıyorum. Bir de çiğ, kırılmış kuru yemiş koyup zeytinyağı-balsamik sirke sosu ile yiyorum.  Akşamları salatamın porsiyonunu biraz küçültüp yanında küçük bir balık ya da tavuk göğsü yiyorum. Bunun dışında spordan çıkınca protein tozu kullanıyorum. Ve de son olarak su su su. Ben çok su kaybettiğim için sporda genelde gün içinde 3 4 litre belki daha bile fazla su içiyorum.  


I lived in Turkey was one of the healthy diet which is easy too, so I've moved here değistirmedim their eating order is nothing. I think the most important thing be strong-willed. I ate the same things every day for years. I did a veryintense sport for many years, I eat very healthy and nutritious diet. The so-called steel-cut oats for breakfast in alarge bowl, according to the normal oats varieties of oats that I eat two times the fiber and protein. A small bowlnext to fat-free yogurt, fruit, and that day I have at home (except bananas, keeping her sport before) I'll eat it.Already oats keep you full for me in 3-4 hours. I'll eat constantly during the day, the very consuming organic sugar-free peanut butter, fruit and raw almonds, walnuts. To no sweet tuketmediğim, sugar, we need only get fruit.  Most fruits are eaten apple, grapefruit, strawberry, blueberry, pineapple, mango, kiwi. Usually eat the same thingfor lunch and dinner. If you are in for a big salad, I put the day at a time, put into place. The most dark green leafylettuce, spinach, vegetables castle, broccoli, carrots, celery, cauliflower, radishes, yellow squash vegetablesgenerally used. All of them (except cauliflower), raw place. Carbohydrates, the very boiled beans (dried beans, notas a dinner, just boiled state) and kamuttan get quinoa. All of them contain high amounts of protein and fiber.Usually I put the salad. One in the raw, put the olive oil-balsamic vinegar sauce with crushed nuts I eat. In the evening a bit scaled down portions as well as salad, chicken breast, or I'll eat a small fish. Apart from this sportwhen I use protein powder. And as the last water water water. I lost a lot of water during the day for the sport in general, perhaps even more than 3 4 liters of drinking water. 

2-      Senin gözlemlediğin Amerika’da beslenme nasıl ve şişmanlık ile ilgili hangi çalışmalar yapılıyor?          
How about nutrition and obesity, which has observed your work is going on in America?


Benim gözlemlediğim kadarıyla su an Amerika’da inanılmaz bir bilinç gelişmekte saglıklı beslenme ve spor ile ilgili. Her köşe başı spor salonu, sunulan programlar, eğitimler ve fiyatlar karşı konulamaz derecede uygun. Sağlıklı gıda marketleri (health food stores) hergün çoğalıyor. Bu marketlerin teması sadece katkısız, doğal ürünler satmak. Biliyorsunuz ki Amerika’nin en büyük problemlerinden biri aşırı et tüketimi ve hazır gıda. Bu marketler bunu en aza indirgemeyi amaçlıyor. Bedavaya ya da cüzi bir miktara katılabileceğiniz evde sağlıklı yemek pişirme yöntemlerini öğreten programlar yapıyorlar. Vegan/vejetaryen restoranlar, kafeler her gün artıyor. Ben Güney California’da yaşıyorum ve burada insanlar dış görünüşlerine inanılmaz düşkün. Sağlıklı ve fit olmak bir çok insanın hayatının odak noktası. Sabah 5 de 6 da spor salonuna gidin zannedersiniz aksamüstü 5, öyle kalabalık. İnsanlar ise gitmeden önce 1 saatlik sporunu uykusundan fedakarlık edip sabaha sıkıştırıyor.  Benim gittiğim spor salonu 24 saat açık insanlara olanak verebilmek için. Belki de ben bu çevrede çok fazla bulunduğum, ilgilendiğim için böyle şeyler dikkatimi çekiyor, farkediyorum.

As far as my observation is currently developing the United States is an incredible awareness about healthy eating and fitness. Each head of the corner gym, programs offered, the appropriate level of training and the irresistibleprices. Healthy food shops (health food stores) daily increasing. The theme of these centers is not only pure,natural products to sell. You know that America is one of the biggest problems of excessive consumption of meatand prepared food. It aims to minimize these markets. Free or a nominal amount to participate in programs thatteach the methods of cooking healthy meals at home are doing. Vegan / vegetarian restaurants, cafés is growingevery day. I live in Southern California, where people are incredibly fond of external appearances. Being healthyand fit life, the focal point of many people. 6 also go to the gym at 5 am suppose afternoon 5, so the crowd. 1 hourbefore going to sleep, those willing to sacrifice the sport of the people are tight all night. I went to my gym open 24 hours a day to allow for the people. Perhaps I have been in too much in this environment, to care about things like that catches my eye, I realize. 

Daha önce kilo verme deneyimin oldu mu? Nasıl uyguladın?



It was the first to experience weight loss? How implemented? 


Daha önce kilo verdim fakat hiç bir zaman şok diyet gibi şeyler uygulamadım. Yukarda yazdığım şeyleri aynen tüketip, öğünlerimin porsiyonlarını kücülterek kilo verdim. Hiçbir zaman kalori hesabı yapmadım, kalorinin nereden, şekerden mi, proteinden mi, karbonhidrattan mıi geldiğine önem verdim.

I gave more weight before, but never did things like diet shock. Consume the same things I wrote above, I lose weight by reducing the plate. Never did not account calories, calories from, sugar, protein, carbohydrate, whether I have come to attention. 


Sence yemek yemek bir zevk mi gereklilik mi? En sevdiğin vazgeçemediğin bir besin var mı?

Do you enjoy eating a necessity? Do not give up a favorite food? 


Benim için yemek yemek vücuduma gerekli besinleri koymaktan ibaret. Yani zevk değil. Ama bana zevk veren de bu zaten, nasıl daha sağlıklı beslenebilirim. O yüzden dışardan tüketmek yerine genelde evde kendim pişiriyorum yemekleri. Canım kurabiye istiyorsa sırf beyaz un yerine kepekli un ve yulafı karıştırıyorum, şeker yerine bal koyuyorum. Hiç olmazsa içimin rahat ettiği birşeyi yemiş oluyorum. Vazgeçemediğim tek şey de fıstık ezmesi. Onun da doğal fıstığı sadece ezme makinesinden katkısız bir şekilde geçirilmiş halini yiyorum.



Consists of placing the nutrients necessary for me to eat my body. In other words, not pleasure. But this is alreadygiving me pleasure, how healthy beslenebilirim more. I usually cook at home, so that instead of consuming foodfrom outside. Honey whole-wheat flour instead of white flour and oat cookies just wants to mix, I put honey instead of sugar. 'm Relieved that at least eaten something. The only thing that opt out of peanut butter. Its also been a pureform of natural peanut eat only pasta machine.
Blogundan gördüğümüz üzere düzenli spor yapıyorsun. Kaç yıldan beri spor yapıyorsun,  profesyonel yardım alıyor musun?

As we can see you are doing regular sports blog. How many years do you do sports, do you receive help from a professional? 


Küçüklüğümden beri spora hep düşkündüm ama kilomu koruma amaçlı spor salonlarında yaptığım antremanlar yaklasik 7-8 senelik. Genelde haftanın 6 ya da 7 günü ordayım. Hatta blogda bir postumda spor programımı paylaştım, bu linkde bulabilirsiniz. Ortalama bir buçuk saat spor yapıyorum. Ama onun dışında sauna, jakuzi kullandiğim için daha fazla vakit geçiriyorum orada. Bu kadar vaktin nereden geldiğini sorarsanız, hayatımdaki başka şeylerden fedakarlık yapıp oraya gidiyorum. Profesyonel yardım hic almadım fakat benim şansim eşim ve abim ikisi de yıllardır spor dunyasının fazlasıyla içinde. Beni eğittiler yıllar içinde ve de kendim çok okudum, eğitimlere katıldım, kendimi geliştirdim sürekli.  Hala devam ediyorum geliştirmeye.

Always fond of sports since my childhood but I did weight training workouts approximately 7-8 years of protection-purpose sports halls. Il be 6 or 7 days a week usually. Even a blog article, I shared the sports schedule, you can find on this link. The average one and a half hours doing sports. But other than that a sauna, jacuzzi spend more time there, use them for. This is time for you to ask where they come from, sacrifice other things in my life whetherI'm going there. No I did not receive professional help, but my luck, my husband and my brother are both too many years in the sports world. I trained myself over the years and have read a lot, I participated in training, I developedmyself constantly. I'm still improving.

Son olarak Kelebek Diyeti takipçilerine beslenme ve spor ile ilgili bir kaç tavsiyen var mıdır?

Finally, the Butterfly Diet followers with a few tips about nutrition and fitness is there? 


Sağlıklı beslenme ve sporu kısa süreli yapılan bir program yerine bir hayat tarzı haline getirmek bence çok önemli. Herkesin vücut tipi, metabolizması, vücudunun besinlere verdiği tepki farklı. Bu nedenle kendinizi başkaları ile kıyaslamak yerine kendi kendinizin rakibi olun. Ve de asla vazgeçmeyin! Bu isin püf noktası sabırlı olmak. Sakin sakin, adım adım istediğiniz sağlıklı vücudu elde edememeniz için hiçbir sebep yok!



Healthy eating and sport rather than an exercise in the short term I think it's important to make a life-style.Everyone's body type, metabolism, the body's reaction to different foods. Therefore, instead of comparing yourselfwith others, make their own rival. And never give up! The key point of this task is to be patient. Calmly, step by step, there is no reason for you being able to get a healthy body!
şimdide fıstık buetten bikaç görsel, bana bu postu yayınlamama izni verdiğin ve o güzel mesajın için çok teşekkürler buetcim... takipteyim ;)








Annemle her konuşmamızda,  
'kızım yeter artık kilo verme bak hasta olursun'  diyor, 
 ne kadar ben sağlıklı bir diyet yapıyorum annecim, sen mesela hergün yoğurt yiyormusun ee bilmem bazen yemiyorum, ama ben hergün yiyorum, pekii kaç litre su içiyosun 2-3 bardak, ama ben 2 lt içmeye dikkat ediyorum diye diyee artık hasta olursunlara daha az yer vermeye başladı :)))
ilk fırsatta bu postu göstericem, bak kıza, ne kadar fit, sürekli spor yapıyor beslenmesine dikkat ediyor diye anlatıcam, kesin sen ona de kii, biraz kilo alsın zafiyet geçiricek yakında, gelsin ben ona bir keşkekle sütlaç  yapayım der :) hahhahahaah
posttan zevk almanız dileğiyle


seçilin yeni yıl hediyesi olarak seçtiği bu pofuduk tencereyi istiyorsanız tıklayın
sevgiler :)

12 Aralık 2011 Pazartesi

olive garden discovery :)

 Hi friends
my family is dealing with the olive producing...
weekend in the garden of olives made ​​the discovery...
Unfortunately, there are very few products :((
I love olives, My name is therefore dark olives... :))

chose to combine with a relaxed weekend, 
I do not want my foot to remove bots :)))




selam arkadaşlar...
neden darkolivee rumuzunu kullandığımı bu postla daha iyi anlayacaksınız :)ailem zeytin yetiştiriciliğiyle uğraşıyor, sofralık zeytinden  ziyade biz  sızma zeytinyağı üretiyoruz...tenimde esmer olduğu için zeytin aşkımla birleşince ortaya bu çıktı :)))


Dün zeytin bahçelerimizde bu sene ne kadar mahsül var diye keşfe gittik..
resmen yıkıldım, seneden seneye o kadar azalıyor ki mahsül aman allahım, önceden yani benim ortaokul lise zamanlarımda (10-15 sene) ağaçlar zeytini taşıyamazken, şu anda ağaçta varmı yokmu diye dibine kadar gitmek zorunda kalıyoruz, bazılarında 3-5 tane, bazılarında biraz daha fazlaa...


herşeyi tüketiyoruz herşeyiii, inşallah  biraz daha  bilinçlenir çocuklarımıza yeni nesle daha güzel bereketli bir dünya bırakırız...


















ZEYTİN AĞACI

Literatürlerde ailesinin ‘Oleaceae’ familyasından geldiği yazılı. “Fakir toprakların zengin ağacı” denilen zeytin bulunduğu yerin iklim koşullarına kolay uyum sağlar. Toprağın yapısına ve dokusuna göre köklerini salar. 

Zeytin ağacı yavaş büyür, serpilip büyümesi 15-20 yılı bulur. 35 ve 150 yıl arasında ise olgunluk ve verimlilik döneminde olur. Dört mevsim yapraklarını dökmez. Sonra yüzlerce yıl sürecek olan yaşlanma dönemi başlar. 

Zeytin ağacı bir yıllık yaşamını Akdeniz ikliminin özelliklerine göre geçirir. Kasım ve şubat ayları arasında kıştır, uyur, dinlenir. Mart ve nisan ayları arasında bahardır, uyanır. Dallarının uçları filizlenir. Nisan-haziran çiçek mevsimidir.

Çiçek tozları rüzgârla ağaçtan ağaca gezinir. Güzel kokar zeytin çiçeği. Temmuz-ağustos dedin mi meyveleri yani zeytin taneleri büyür, çekirdeği sertleşir. Eylül-ekim arası taneler olgunlaşır, olması gereken boylarına gelir. 

Zeytinin çeşidine göre farklıdır büyüklükleri, biçimleri... Zeytin taneleri yeşilden mora döndüğünde ya da koyu pembesi siyahlaştığında, yağlanma da başlar. Hasat eylül ile şubat ayları arasındadır.

Zeytinin hasadı elle toplanarak ve sırıkla ya da makineyle ağacın silkelenmesiyle yapılır. Kökleri tarih öncesine dayanan zeytin ağacının kaç bin yaşında ve anayurdunun tam neresi olduğu konusunda arkeobotanikçiler, tarihçiler ve arkeologlar arasında bugün hâlâ ortak bir görüş yok. Ama yine de önemli olan yabani zeytinin dünya yüzünde ilk varlığı değil, ilk ne zaman ehlileştirildiğiyse, bu mucizeyi Samilerin başardığı düşünülüyor.

 Kimler, nerede, ne zaman sorularına cevap ararken yapılması gereken en doğru şey bilimsel açıklamalara güven duymak... İşte uluslararası saygınlığıyla tanınan Dünya Zeytin Ansiklopedisi yazarı José M. Blazquez’in görüşü; “zeytin yetiştiriciliği yaklaşık altı bin yıl önce Anadolu’da başlamıştır.” Zeytin ağacının, 2 bin yıl gibi oldukça uzun bir yaşam süresi var. 

Üstelik zeytin ağacının uzun ömürlü olması için ekstra bir bakım gerekmiyor. O yüzden bu ağacın nasıl nasıl bu kadar uzun yaşayabildiği yüzyıllardır merak ve araştırma konusu.


ne giydim.../What I wore

bu kazağı sürekli güymek istememin bir nedeni de oğlumun bana daha bi rsıkı  sıkı sarılması :)
annekiiimmm umuşak umuşak diyor (annecim yumuşak yumuşak :)  )

I love the sweater, my son hemmed in warmer
I wore burgundy pants and boots harley davidson....

altına bordo pantolon ve harleylerimi giydim...













kot gömlek gap
çanta gap
kazak mango
pantolon koton
deri trench coat  lcw premium
bot harley davidson

(yabancı akidişler içinde bişiyler yazmaya çalıştım :) )))




alışveriş danışmanının güzeller güzeli hediyesi kazanmak için tıklayın ;)

herkese güzel haftalar
sevgiler Darkolivee