darkolivee@gmail.com

26 Temmuz 2013 Cuma

Kek kalıbında kolay sütlü irmik tatlısı (garanti tarif)


Herkese Selam

Birkaç gündür biraz rahatsızım. O yüzden dün post yapamadım, hediye etkinliğimin dataylarını bile hazırladım ama resimlerini çekip postu hazırlayamadım. Hafta sonu halledebilirim sanırım.

Bir gece önceden yapıp dolaba koyabileceğiniz yarım saatte hazırlanan garanti bir tatlı tarifi vermek istiyorum, 
çoğunuz biliyorsunuzdur belki ama hatırlatmakta fayda var. İçine kakao, bisküvi ya da başka meyveler koyarak çeşitlendirebilirsiniz kendi zevkinize göre...

Malzemeler,
 irmik, şeker, süt, valiya, meyve, çikolata sos (ben pınarın şişedeki çikolata sosunu kullanıyorum, pratik oluyor, kendiniz de hazırlayabilirsiniz)


10 kaşık şekere, 9 kaşık irmik, 1tl süt ile kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin, dibi tutmasın, ocaktan indirince (diyetle sorurununuz yoksa yarım yemek kaşığı kadar tereyağı ilave edebilirsiniz) 1 tane vanilya ekleyip karıştırın, karışımı ıslatılmış kek kalıbına dökün, tatlı soğuduktan sonra dolaba kaldırın,  1 gün beklesin, 
servis edeceğiniz zaman tabağa ters çevirin , ortasına şeftali ya da sevdiğiniz muz çilek kayısı herşey olur doğrayın(meyveleri tek lokmalık doğrarsanız misafirleriniz zorlanmaz bıçak kullanmak zorunda kalmazlar  :) ), üstüne çikolata sosunu sofraya götüreceğiniz zaman ekleyin, süper bir görsel çıkıyor ortaya afiyet olsun...


Ben bu tarifi özellikle haftaiçi yemekli misafirim varsa, bir gece önceden yapar soğutur dolaba koyarım, ertesi gün işten geldiğimde hiç tatlıyı düşünmem, çok da sevilir...


Afiyet olsun
Sevgiler


9 yorum:

  1. Canım öncelikle geçmiş olsun ellerine sağlık nefis gözüküyo bi tatlı canavarı olarak bir aksilik çıkmazsa akşama denemek istiyorum.Çok öpüyorum seni dikkat et kendine ...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nefisssss olmuş canım ellerine sağlık...
    Sunum da şahane...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca çooook geçmiş olsun canım...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun canım. Tatlıyı buz gibi yemeyi hayal ettim birden:))

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun gerçekten umarım biraz daha iyisindir.Tatlıya bayıldım bu arada çoook canım çekti ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ay ben hiç bu kadar gosterşlisini gormemıstım tadmadan sevdim:)

    YanıtlaSil
  8. çooook geçmiş olsun çok lezzetle gözüküyor tarif :) bu arada blogunu izlemeye aldım bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  9. çok çok geçmiş olsun canım. ben bu tatlıdan yapıyordum ama kek kalıbı ile hiç denememiştim. süper fikirmiş. mutlaka deneyeceğim :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...