darkolivee@gmail.com

12 Aralık 2013 Perşembe

Mısır Unlu Hamsi Tava


Herkese Selam

Kışın en sevdiğim yönlerinden biri de bol bol balık yemek 
Her ne kadar büyük balık insanı olsam da hamsinin yeri her zaman bende ayrıdır, özellikle havalar soğuduğunda daha bir lezzetlenir, o yüzden derler ya 'hamsi kulağına kar suyu kaçınca yenir' :D


Yapımı çok basit
Biraz tuzlayıp, mısır ununa bulayıp, kenarı ince bir tavaya azıcık yağ koyup  diziyorsunuz
Ben annemin krep tavasını kullandım :)


Dizdikten sonra orta ateşte bir tarafı pişine kadar bekleyin, sonra düz bir sevis tabağına ters çevirin, tavayı azıcık daha yağlayın, pişmemiş tarafını tavaya geri kaydırın...



  İşten eve gelirken hamsi alıyorsanız, ayıklıyorlar zaten, güzelce yıkayıp atın tavaya yanına brokoli bol salata
çalışana kral sofrası işte :)


 İşte bunu, yanına bolca güzelce yıkanmış taze roka tere bol limonlu
veee brokoli salatası
ahhhh harikaaa



Brokoliyi de iyice dağılmadan haşlayıp bol limon tuz ve teztinyağı ile harmanlıyorum
üzerine biraz kırmızı biber atıyorum
renk cümbüşüü <3



Afiyet şifa olsun
Sevgiler
Darkolive


6 yorum:

  1. harika görünüyor cnm. hamsiye bayılırım.

    YanıtlaSil
  2. enfes görünüyor... tatlı da var mı üzerine?:))

    YanıtlaSil
  3. Otoyu yerim ben o hamsicikleri hem de kılçıklarıyla:))evin balık yemez insanları yüzünden hasret kaldım yahu!size afiyet olmuştur çoktan.ellerine sağlık canııımm.

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli olmuş gibi görünüyor, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. Yummmm yumm!!! It seems absolutely delicious! What a perfect meal! :)

    xx

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...