Herkese Selam
Mesaimin bitmesine 5dk kaldı yaşasın :) saat 16:55 :)
İşten çıkıp birde evde yemek yapmaya girişince çoğu zaman ne yapsam diye dolabın önünde 5dk bekleyip düşünüyorum :) Bulguru çok severim, ama pirinç pilavi gibi olmayacak, bol soğanlı domatesli biberli kimyon karabiber bol bol olucak...
Önce içine koyacağım sebzeleri doğrayıp zeytinyağında soteliyorum
Sonra domates ve biraz salça
azıcık su koyup baharatlarını koyuyorum, özellikle kimyonunu
bol koyun harika oluyor
Bi 10 dk kadar özleştikten sonra harika bir sos oluyor
makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz
Sonra durunun kepekli pilavlık bulgurundan 1 su bardağı koyuyorum, hemen su dökmüyorum, o sosun domatesin suyunu bulgura çektiriyoum, daha lezzetli oluyor, hem hafif kavurur gibi oluyor
2-3 dak karıştırdıktan sonra 1su bardağı bulgura 2buçuk su bardağı su koyuyorum,
tuzuna baharatına bakıp kapağını kapatıyorum
kısık ateşte pişmeye bırakıyorum, ben kuşbaşı et aldığımda bi kısmını kavurup da koyarım buzluğa, bu tarz yemeklere hemen bi parça koyup lezzetlendiriyorum...
İşte renkli kavurmalı kepekli bulgur pilavımız hazır :)
İftar sofrasına da çok yakışır
Sevgiler
Darkolive
Şuan acayip bulgur aşkım depreştii..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
eline sağlık çok fazlasıyla lezzetli gözüküyor :)
YanıtlaSilEllerine sağlık nasıl leziz duruyor <3
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif olmuş cnm. eline sağlık. eminim tadı da nefistir.
YanıtlaSilçok fazla yorum bırakamasamda illaki sana uğramadan bloglardan çıkmıyorum bide ablamlarda Silifke'de yaşadığından resimlerinden bazen gezdiğim yerleri anımsamış olmak hoşuma gidiyor. pilavında harika görünüyor bende çok sık yaparım böyle domatesli biberli çok hoşumuza gidiyor ailecek öpüldün canım:)
YanıtlaSilnasıl d aharika görünüyo canım ellerine sağlık!
YanıtlaSilEllerine saglık izlem dökturmussun :)
YanıtlaSilbayılırız bız bulgur pılavına sahane tarıf ıcın cok tesekkurler canım
YanıtlaSil