darkolivee@gmail.com

25 Haziran 2012 Pazartesi

Sinema: Prometheus Vol:22


Herkese Merhaba!
Alienin yaratıcısı Ridley Scott 'tan bir bilim kurgu tamlaması daha. Ama bu günümüz teknolojisi için çok zayıf kalmış diyebilirim. Alien bile daha iyiydi yani(1979) :)) Filmde tek beğendiğim beni wuuuu dedirtecek sahne kapsül içindeki Dr. Shaw'a  robot tarafından yapılan sezeryanvari kürtajdı.Türkiye de yaptırması yasak  ama uzayda serbest hheehhe bu geyiğide yaptık yani :)

Filmin fragmanı çok güzel ona aldandık da gittik fakat olaylar çok çabuk oldu-bittiye geliyor, 3D olması izleyici için büyük avantaj, daha gerçekçi, ama konusu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ayrıca bizim inançlarımıza ters düşen bir ana metni var.İnsanlığı yaratan ırkın peşine düşüp ölümsüzlüğü bulma yolunda ilerlerken hepsi zortungen oluyor :)Anlayacağınız  çok tavsiye etmiyorum bir bilim kurgu sever olarak :) Sonunda alien doğuyor, bu da serüvenin devam edeceğini gösteriyor ama, 2094 yılında alien doğuyor, eeee o zaman 1979daki alien nerden geldi :)) yani 2. seriyi izleyecek sabrım kaldı mı tartışılır. :))
Kısaca vasat!!!


Filmin özeti
Tekrar bilim-kurgu türüne dönüş yapan yönetmen Ridley Scott'ın önderliğinde Alien'ın köklerine yapılan bu yolculuk, hayatın başlangıcına dair araştırma yürüten bir ekibin evrenin en karanlık noktasında yaşadıkları maceralara odaklanıyor. Ekibin insanoğlunun geleceğini korumak adına girdiği bu savaş, her şeyin sonu olabilir...
Çekimleri gizlilik içinde yürütülen filmin orijinal hikâyesi Jon Spaihts tarafından yazıldı ve daha sonra Lost'un yaratıcısı Damon Lindelof'un elinden geçti. Kadrosuyla göz dolduran Prometheus'un Alien efsanesiyle aynı DNA'yı taşıdığını, fakat seriden tamamen bağımsız olduğunu belirtelim...
Kaynak:Beyazperde.com



Bu arada artık yeni adresim www.darkolivestyle.com :)
Uzun zamandır düşünüyordum, sonunda gerçekleştirdim.Evet artık başım göğe erdi :)

Bloğumun 1. yaşını doldurduğu şu günlerde süpriz hediyeler sizlerin olacak
Beklemede kalın

Sevgiler
Darkolivee

6 yorum:

  1. Ben Alien serisini cok sevip koleksiyonuma katip 2-3 senede bir izleyen biri olarak, bunu da kesin izliycem sinemada : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seviyorsan izle canım merak ediyorum izlenimlerini :)

      Sil
  2. Dün gittim bu filme. Filmin sonunda "ıyykk yine mi ya... Ben bebeydim bu yaratık vardı hala var" diyebildim ancak. Bence zaman kaybı bir film olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh aynen görseller eh işte ama insanı çekmiyordu içine

      Sil
  3. ne kadar güldüm filmde yahu .... kesinlikle çok kötüydü :)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...