darkolivee@gmail.com

24 Mart 2012 Cumartesi

gurur tablomuz... varan 6


Herkese Merhaba
Uzun zamandır arkadaşlarımın başarı öykülerinden paylaşmıyordum, bugün bu seriye bir yenisini daha ekleyelim, bahar geldi yaz kapıda, kışın bol kazaklar montlar ardına saklanan yağlardan kurtulmanın vakti geldi de geçiyor, biraz yol gösterici azimlendirici olması açısından çok sevdiğim bir arkadaşımın kendi ağzından başarı hikayesini yayınlıyorum...Ben Ceylan'cığımla tanıştığımda verilecek çok az kilom kalmıştı, o da o kadar azimli ve istekliydi ki, sporuna hep devam etti, istikrarlı ilerledi ve hedefe ulaştı :)

Unutmayın....
Oturarak başarıya ulaşan tek varlık Tavuktur...
Hadi ayağa kalkın:)
Emek olmadan yemek olmuyor ne yazık kiii...
Azminiz daim olsun.. 

İşte Ceylan...

85 kilo

59 kilo

 Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben ceylan 20 yaşındayım. Ben de hikâyemi başarıyla noktalayanlardanım. 9 ay süren büyük azmimle 26 kilo verdim. 85 kilodan 59a kadar düştüm. Hala aynı kiloda mısın diye soracak olan varsa buna üzülerek cevap vereceğim maalesef. Hem okul hem işin getirmiş olduğu müthiş yoğunluk, spor yapmama engel oldu ve dikkat etmeme rağmen 4 kiloyu geri aldım ve şuan 63 kiloyum. Kilo veremediğime göre ben de bu kiloyu muhafaza ediyorum. Neyse gelelim bu 9 ayda neler yaptığıma. Elbette mucizevî bir tarifim yok. J Sıkı bir diyet ve sporla 85 kilodan 59 a düştüm. Haftanın 3 günü fitness, gidemediğim zamanlarda evde kendi kendime egzersizler ya da leslie sansone’un videolarıyla sporu hiç ihmal etmedim. Bunun yanında diyetimi de kafama göre değil, her ay diyetisyen kontrolünden geçerek yaptım.


Çocukluğumu, ilk, ortaokulu, lise dönemimi hep kilolu olarak geçirdim. Bu dönemde bilirsiniz gerek çevrenin baskısı, gerek ailenin baskısı hep sıkıntı olur. Bunun dışında tabi en büyük sorun kıyafet bulamama sorunuydu. Hep zayıflayacağım diyordum ama pazartesi diyete başlayıp akşamı bıraktığım çok oldu. O internette yalan yanlış, şok diyetlerle zayıflayacağımı umuyordum. Denemediğim tarifler kalmadı. Çörek otları mı, 3 öğün sadece kiraz mı, lahana çorbaları mı, 3 ü- 5 i bir aradalar mı, neler neler. Şuan sadece kendime eziyet etmişim diyorum. Baktım bunlarla olacak gibi değil, hemen iç hastalıkları bölümüne randevu alıp tiroit vs. hastalık var mı diye bakıldı. Sonuç güzeldi. Benim kilo sorunu tamamen hareketsizlikten ve yanlış beslenmeden kaynaklanıyordu. Buradan diyetisyene yönlenlendirildim. Yasaklar belliydi, hamur işleri, kızartmalar, beyaz ekmek, kola, abur cubur her türlü zararlı şeyler yasaklandı. İçtiğim süt, yediğim yoğurt ve peynirin hepsinin yarım yağlı veya light olanlarını tükettim. Bunların hepsini biranda kestim.  Ve gelelim listeme.

Sabah: 5 zeytin, 1 domates, salatalık, kibrit kutusu yarım yağlı (yy) peynir, 1 dilim kepek ekmeği, 1 sivribiber, yarım havuç, 1 fincan yeşil çay.
Kuşluk: 1 kabuklu yeşil elma
Öğle: 1 kâse çorba (mercimek/domates /yayla), 2 kaşık yy yoğurt, 2 ızgara köfte, bol yeşillik ( kıvırcık, tere, roka, maydanoz),1 domates,1 dilim kepek ekmeği
2. alternatif: 1 kâse çorba, 1 dilim kepek ekmeği,4 kaşık zeytinyağlı taze fasulye( 2 tatlı kaşığı yağ ile),2 kaşık yy yoğurt
3. alternatif: 2 dilim kepek ekmeği arasına 1er ince dilim kaşar ve salam, ayran (light olursa daha iyi)
İkindi: 2 ceviz içi,2 incir,3 kepekli bisküvi,2-3 fincan yeşil çay
Akşam: 1 kâse çorba, bol yeşillik. 5-6 kaşık sebze yemeği(ıspanak, lahana, kabak, karnabahar, brokoli vs.),1 dilim kepek ekmeği
2.alternatif: 1 kâse çorba, bol yeşillik, 4 kaşık kıymalı kurubaklagil yemeği, 1 kâse cacık,1 dilim kepek ekmeği
Yatarken: Yaz ayları 1 dilim ince karpuz yedim kışın ise yeşil elma ya da 1 bardak yarım yağlı / light süt içtim.
Haftada 1 gün olmak üzere 2 top dondurma yeme hakkım vardı J

Başarmanın ilk şartı önce kendinize inanmanız, istedikten sonra olacağını bilmeniz ve umutsuzluğa kapılmamanız. Gerisi geliyor zaten J








En sondaki resmi çok seviyorum, kilolardan kurtulup, gururla böyle resimler çektirmeniz dileğiyle...

İpekyol  Hürriyetaile işbirliği  çekilişi ile  10  ayakkabı hediye ediyor, linke tıklayarak üye olup formu doldurun, İpekyoldan süper bir ayakkabı kazanma şansınız  olsun..


Sevgiler
Darkolivee

19 yorum:

  1. Böyle başarı hikayeleri okumak ne güzel bu arada son resme bende bayıldım. Tebrik ederim Ceylan'ı sanada paylaşım için çok teşekkürler canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. İzlem ablacığım güzel sözlerin için çok çok teşekkür ediyorum ve burada hikayemi paylaşmamı sağladığın için. Umarım isteyip te sürekli erteleyenlere bu hikaye de güzel bir örnek olur :)DiziManyaQ teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. İyiki payşamışsın,böyle güzel bir hikayeyi okumak iyi geldi..
    Sevgiler cnaım..

    YanıtlaSil
  4. harika bir hikaye, süper bir azim örneği ;) kafaya koyup, istedikten sonra başarmamak mümkün değil =) iyi ki paylaşmışsınız, birçok kişiye örnek olur, motivasyon sağlar umarım =)

    YanıtlaSil
  5. ayyy maşAllah!.. umarım kilosunu korur Sevgili Ceylan..
    Ablam bende mail attım kilo vermeyle ilgili, bana da yardımcı olur musun? :)

    YanıtlaSil
  6. resimlere bakiyorum,sanki iki ayri insan. senin adina cok sevindim, ne güzel bi basari :))insanin kendine olan güvenci'de nekadar artiyor ;) emek olduktan sonra hersey olur, ben ona inaniyorum :)
    sende bunun dogru oldugunu tekrar gösterdin bana ;)

    YanıtlaSil
  7. ahaha cici paylaşım:D yürüyen bir salak oturan 2 akıllıdan daha iyidir diyerek kilo veren bireyleri tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
  8. headerin harikaaaaaa =)
    puantiyeli elbise cok hos !

    YanıtlaSil
  9. İzlemcim arkadaşına maşallah gamzeside ne güzel oyle. İzlem sen bebegin yasına girmeden diyete başladın ya bu emzirme sürecini etkiledi mı ?

    YanıtlaSil
  10. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Darısı diğer kilo vermek isteyenlerin başına... :)

    YanıtlaSil
  11. wow süper görünüyor, tebrik ediyorum arkadaşını canım! :)
    çok zor bir süreç olmalı ama ödülü harika <3
    öpüyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. İzlemcim fotoğraflarını görünce hatırladım ceylanı, ne güzel olmuş, ne güzel başarmış yürekten tebrik ediyorum ceylancım.

    YanıtlaSil
  13. Alkışlanası bir başarı öyküsü!!

    YanıtlaSil
  14. super azmın zaferı gercekten ızlemcım...arkadasına kocaman alkış...demekkı ıstenırse oluyormus su ıcsem yarıyır degıl...helall...bu arada hala dıkıslerın yok :))

    YanıtlaSil
  15. çook şaşırdım ve çok sevindim ceylanla çok uzun zamandır konuşmuyoduk 59 kiloya kadar düşmüş olması çok güzel şuanda kendimden utandım :( onun adınada çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  16. gerçekten çok büyük başarı :)

    http://fashionisable.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. insan isterse her şeyi başarabilir-miş. siz de bunun en güzel örneği olmuşsunuz. tebrik ediyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  18. CANIMMM ÇOK TEBRİK EDERİMMM CANI GÖNÜLDENN MAŞALLLAHHHHHH SANA ... İNŞŞ. BİR ÖMÜR BOYU KORURSUN BU KİLONU HELAL OLSUN DİYORUM CANIM ..İZLOM SAGOL KUŞUMMM VALLAHİİ İYİ OLDU BÖYLE BİR POST :)

    YanıtlaSil
  19. teşekkürler herkese :)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...