darkolivee@gmail.com

5 Temmuz 2011 Salı

gurur tablomuz.... varan 4

Sırada diyete hemen hemen aynı zamanlarda başladığım, bebeklerimiz de hemen hemen aynı yaşta olan can arkadaşım tülay var...


Herzaman sabit verilere bağlı kalması, bişeyi uygulayacağı zaman o kitabı makaleyi hatim eden beynine kazıyana kadar araştıran, aramızda lakabı 'başucu kitabı' olan 


                  Tülayyy ve ucup giden 27 kilonun öyküsü...




merhabalar herkese..
Ben tülay .25 yaşında ,evli ,1 erkek çoçuk annesiyim.. 
Malumunuz benim kilo sorunumda hayatımın hemen her döneminde vardı .çok ileri boyutlarda değildi belki ama hep olduğumdan bi 5 kilo az olmayı isterdim =)
Taki hamile kalıp tartıda 100 rakamını görene kadar .100 kiloyla doğuma girip loğusalık 
evresininde geçmesinden sonra görebildiğim rakam 93 tü .. emzirme döneminde 
üzerine koymadım ama tek gramda veremedim .. 
2009 aralık ayında 1 senedir dev gibi gezmenin , dilediğim gibi giyinememenin ve her görenin "ayy sen ne kadar kilo almışsın .Yazık." sözlerinin verdiği bıkkınlıkla başladım diyete .. 
ilk haftam biraz zor geçti ama inanmıştım kendime .2. haftamda Artık hayatımda benim gibi olan ,bana destek olan ve en önemlisi her yıldığımda yanımda olan arkadaşlarımla  tanıştım .. Aynı zamanda birde spor salonuna yazıldım . haftada 3 gün ..
Uyguladığımız öyle mucize diyet veya hap ilaç değildi , klasik şekilde kahvaltı,öğlen et -yoğurt-salata ,Akşam sebze yemeği salata şeklinde beslenmeye çalıştım .elimin altında ne varsa onu diyete göre uyarlayıp yediğimde çok oldu .Tatlı krizlerini ,şekersiz kahve ,tarçınlı süt veya 1 tane piko çikolatayla bastırmaya çalıştım . aralarda fındık ,kuru üzüm,meyve vazgeçilmezimdir. bu sistemle 5 -6 ayın sonunda 23 kilo gitmişti ben artık 70 kilo olmuştum .
Artık kendimi ,vucudumu ne yarar ne yaramaz çözmüştüm . yaptığım kaçamak o öğünle sınırlı kalıyor sonraki öğünler sanki hiç bozmamış gibi kaldığım yerden devam ediyorum .
yaz dönemi ,ramazan derken 3-4 aylık bir sekmeye uğradı diyetim ama asla 1 kilodan fazla artı olmadım . 2010 eylülünden şu ana kadar sadece dikkat ederek 7 kilo daha verdim .. sporum her daim vardı ,Hala günde yarım saat yürüşüyümü yapıyorum .
Şuan 171 boyla 63 kilo olarak hayatıma mutlu şekilde devam ediyorum .. Dilediğini giymek ve aynada kendini istediğin gibi görmek ,çevredekilerin hayret içinde ve imrenerek tarif istemeleri , yediğim pastalardan ,tatlılardan çok daha keyifli ..
Ağızla değil beyinle istemek başarmanın yarısıymış .. Çok şükür başaranlar kervanına katılabildim ..Umarım dileyen herkes dilediği kiloya kavuşur ama bunun için gökten elma düşmesini beklemek yerine gün bugündür deyip başlamak gerek ..
Diyet maceram boyunca benimle olan tüm arkadaşlarımla ve Darkoliveye teşekkür ederim .Sizi seviyorum ...


Ben de sana teşekkür ederim canım benim, her zaman hoşsohbetin, ttalı dilin güler yüzünle bizi neşelendirdin, tatlı tatlı yarışlarla herzaman gaza getirdin...


bizde seni seviyoruz...

4 yorum:

  1. Tülaycım ne güzel anlatmışsın, kesinlikle bu gurur o dayanamadığımız yiyeceklerden daha tatlı ve keyifli...
    Yürekten tebrikler güzel insan :)

    YanıtlaSil
  2. sağol deryacım .. izloşun sayesinde artık benimde bir başarı hikayem var=)

    YanıtlaSil
  3. Dilediğini giymek ve aynada kendini istediğin gibi görmek ,çevredekilerin hayret içinde ve imrenerek tarif istemeleri , yediğim pastalardan ,tatlılardan çok daha keyifli

    sadece bu sözler bile insana azim veriyor. tebrik ederim

    YanıtlaSil
  4. tülaycım her zaman tam gaz devam :))

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...