darkolivee@gmail.com

27 Eylül 2013 Cuma

Kendim diktim, kendim giydim :)


Herkese Merhabaaa

İnsanın kendi diktiği elbiseyi giymedi de ne güzel şeymiş ayol :D

Aslında taaa geçen sene dikmiştik annemle, annecim şurasını şöyle yapalım burasını böyle yapalım derken böyle şirin tek parça kullanışlı bir elbise çıkmıştı ortaya, ama yaylada kalınca ben bu elbisemi unutmuşum, geçen gün dolapta bişey ararken elime geçti, baktım bitmiş telleri kalmış, onları söktüm, iş yerinin yakınında terzimiz var acil şeyleri o hallediveriyor saolsun, ona bi fermuar diktirdim ütüledim yazın son demlerini yaşarken şirin bir elbise sahibi oldum :)

Tek hataam üst ve altın birleştiği yeri 2-3cm yukardan yapmışım, ince kemer takında çok yukarda duruyor, bende onu kalın kemer takarak kamufle ediyorum :) Keşke eşim resim çekerken canım o kemerini bi düzelt deseymiş :D tamam tamam sustum eşim bitane  buna da şükür :D




Elbiseyi keserken biraz zorlandım, kumaş kaygan birde tam kloş çalışınca kaydırma riski çok büyüktü, tam kloş bir eteğimi kumaş üzerine yaymak yerine önce 2 gazete kagıdını birleştirip eteğimden kalıp çıkardım, sonra kumaşın üstüne iğneleyerek kaymamasını sağladım...Hattaa biraz arkası uzun kalmış, bilmeden güzel bişey yapmışım :) o ayrıntı çok hoşuma gitti :)

Kollarını 2 bant kesip elimde büzdürdüm, kenarına overlog çektirince hareketlendi...


Resimler bugünden
Oğlanı okula bıraktıktan sonra, bir aşşağı, bir yukarı yürüyüp, 2 dönme sonucu çıkmış kareler




elbise darkolive
çanta mudo
ayakkabılar zara


Bu ayakkabılarım o kadar rahat kii, sandaletler yanında halt etsin...
Bazen rahat olsun diye düz sandaletler giyiyoruz,  fakat her kadının dolabında düz dolgu topuklu bir ayakkabı olmalı diye düşünüyorum, sandaletten daha şık durduğu kesin...Özellikle maxi etek ya da elbise altlarına sandalet yerine dolgu topuklu rahat ayakkabılar seçersek hem boyumuz uzun görünür, hem etekler yerleri süpürmez :D  hem de daha şık durur diye düşünüyorum... Tabiki çok fazla yürümeyeceksek, dün ben işten eve yürüyerek gittim mesela yaklaşık 4 km hemde bu ayakkabılarla, banamısın demedi :)

Bilmem siz ne dersiniz :)


Renkli kloş elbisem ve kıvırık kemerimle sizi selamlıyorum :)

Sevgiler
Darkolive

13 yorum:

  1. ellerinize sağlık maşallah marifetli bloggerımız :)

    YanıtlaSil
  2. çokk güzel olmuş yaa bana daa öğretsenee dikişş :)) tenine tam uymuş bu renk!
    güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  3. Elbisenin sevimlisimi olurmuş ayy serap deme ama çok sevimli olmuş elbisen bol kahkahalı günlerde giy kuzum çok yakışmış eeee sahibesi güzel olcak o kadar ben tayin işinde eeeyyicene kara verdim senin memelekete hatta siteye taşıncam olmuyo böyle azcık senden hamaratlık bulaşsın banada :) çok öperim seni..:)

    YanıtlaSil
  4. Seni görünce dikmeyi ne kadar özlediğimi hatırladım. Kesinklie sorunsuz görünüyor ve çok doğru bir kalıp olmuş. Bunların tek renkte farklı versiyonlarını yapmalısın seni çok yormadıysa hatta :)

    YanıtlaSil
  5. enerjine hayranım tatlımm.. harika olmuş elbisen ellerine sağlık.. geçen hafta içinde sizlerden özenip dikiş makinası aldım bakalım neler gelecek başıma.. bir an önce makinayla dikiş dikmek için sabırsızlanıyorum.. tavsiyelerine ihtiyacım olabilir.. öpüldünüz şeker :))

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş olmuş tabi bize de beğenmek düşer :)
    Ayakkabılara bayıldım ben de katılıyorum sana düz topuk ayağı daha çok yoruyor bir de o var...

    YanıtlaSil
  7. gerçekten insanın kendi diktiğini giymesi harika birşey. elbise çok güzelmiş iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzelmiş güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım harikasın marifetlisin valla ben sökük bile dikemeyen biriyim :( sevgiler canım :))

    YanıtlaSil
  10. çok yakışmış çok..... dik bir kaç tane daha....

    YanıtlaSil
  11. Senin dolabın arkalarını iyice kurcalamak lazım :) Hazine gibi valla unuttuğun ne çok güzel şeyler çıkıyor böyle! Ellerine sağlık gerçekten çok yakışmış,devamı da gelsin dikişlerin...

    YanıtlaSil
  12. Cok hos olmussun her zamanki gibi. Ben en cok sacinin yeni halini begendim. Cok havali yapmis seni. Bende gidip kisacik kestirdim ama biraz fazla kisa oldu.

    YanıtlaSil
  13. çok şık bir elbise ellerinize sağlık.:)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...