darkolivee@gmail.com

23 Ağustos 2012 Perşembe

Bir taşınma hikayesi...

Herkese Merhaba

Uzun süren taşınma telaşı, araya giren bayram yüzünden bloğuma vakit ayıramadım, hepsi onların suçu :p  Şaka bir yana o kadar zormuş ki bu taşınma, tam 4 gün hafızamdan silinmiş durumda, hiç bir şey hatırlamıyorum yorgunluktan, bi ara asansörde ağlıycaktım sanırım :p arada 900 km olunca birazcık daha zorlaşıyor tabiki. Taşınma arifesinde olanlara bir tavsiyem, dur arkadaş!  bir kez daha düşünnn :)) Elbette taşınma şirketinin etkisi de büyük, toparlanırken çok yorulduğum söylenemez, öyle hızlı çalışıyorlar ki, ellerine, ayaklarına dolaşmayalım diye sürekli olarak bizi odadan çıkardılar, vızır vızır 4 saatte bütün ev toplanmıştı, hal böyle olunca, misafir havlularımın arasından banyo paspasının çıkmasını engelleyemedim tabiki :(

Allahtan yemek takımlarımı kendim paketleyip koli yapmıştım, ama şirketin topladığı eşyalardan da sadece 1 metrelik büyük vazom kırıldı, 1-2 de çay bardağı feda ettik.Sanırım bu işler şans işi, elemanlarını biraz özenli seçmeleri gerekiyor, bizimkiler ne yazık ki hiç bilinçli değillerdi, yani diyeceğim taşınma işleri başlamadan koli bulucam diye kendinizi helak etmek yerine, onların malzemelerini bilinçli kullanmaya yönlendirmeniz, haaa bu öyle kolay bişiy mi kesinlikle hayır!
İşlerine karıştın mı yandın, tüm meslek geçmişlerini dinlemek zorunda kalırsın, bir buzdolabını sırtlamışta, tek başına çıkarmışda, şimdiye kadar hiç hatası yokmuşta bilmem nee! tabiki İzmirde kamyonu yükleyen ekip Mersinde indirmediği için, yatak odası takımımın şifonyerinin üstünde oluşan kocaman aşınmadan haberleri yok :( ve de lcd nin kablolarını çıkaramayınca, çekip koparmak suretiyle bizi birton masrafa soktuklarından da :x

Birde çok komik bişiy oldu, bulaşık makinamda temiz bardaklar vardı, sarılıp kolilenecek diye çıkarmadım adama söyledim, bunlarda var diye, ee iyi-güzel, Mersine yerleşiyoruz beyaz eşyalar yerine yerleşti, bulaşık makinasının içini bir açtım kiii ne göreyim,benim bardakların üzerine olduğu gibi 3 kat gazete sıkıştırmış, seleyi itmiş kapatmış yallahh :) şok oldum, işin garibi o kadar hengameye 1 parça bişeyin kırılmamış olması :))
Genede büyük ölçekli kurban vermeden tamamladık, kesinlikle asansörlü sistem taşınmayı tercih edin, çok büyük rahatlık, eşyalarınız hiç deforme olmuyor, İzmirdeki evimiz 2. kat diye asansörlüye gerek yok dediler, uyara uyara bu kadar fire verdik ama Mersinde 11. kata tık tık çıkardılar, haaa unutmadan taşındıktan sonra giyeceğiniz ayakkabılarınızı ayağınızdan çıkarmayın, bizim evin tamamı döşeme halı olduğu için ev terliği ile geziniyordum, bir baktım sandaletlerim oğlumun ayakkabısı yok, herşey için çok geçti, Ben Mersin'e ev terliğiyle 3 yaşındaki oğlum da 38 numara benim  balkon  terliğim  ile gelmek zorunda kaldı ve bombaydı :))

offf çok konuştum, şimdi tamamen yerleştik, dekorasyonda bikaç eksik var onları da aceleye getirmek istemediğim için ağırdan alıyorum, yeni evimizde daha internet yok, dolayısıyla bütün vaktimi evle, oğlumla ve günde iki posta  havuza girerek geçiriyorum. Özellikle akşam 9dan sonra, eşim işten gelince  harika oluyor :)

Birde bol bol bu dikenli yemişten yiyorum :)
adı frenk yemişi
çok büyük müptelaları varmış yeni öğreniyorum, gurbette olup, bilip, bulamadıkları için yiyemeyenlerden özür dileyerek, adres verirlerse göndericeğimi arz ederim :))

Bu ay resmini de dün akşam çektim, bu ara aylar gel beni çek diyor ben ne yapayım :p
(mail atanlar olmuş, resimleri nikon P500 ile çekiyorum, zoomu çok iyi bir makina, daha da zoom yapıyor fakat aynı kadraja ayı sığmadığı için sınırlandırıyorum )


Çektiğim diğer ay resmine burdan  ve burdan bakabilirsiniz...
Sevgiler
Darkolive

18 yorum:

  1. hadi hayırlı uğurlu olsun İzlem'ciğim :) yeni eviniz,yeni şehriniz sizi çok çok mutlu etsin :)
    öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm benim çok teşekkürlerr
      kocaman bir amiinnn

      Sil
  2. Aynı serüveni yaşayan biri olarak neler geldi geçti başından çook iyi biliyor tahmin ediyorum. Asıl iyice yerleşip herşey bittiğinde durup '' eeee sonra?'' deiyorsun :D O işte çok komik :)

    Yeni hayatın sana daim mutluluk, bereket getirsin kuzucum. Oğlun küçükken bu kararı vermek sonraya saklamktan iyi oldu :)

    Çok öperiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy evet yaa ne salak bir durum değil mi, kaptırıyor insan kendini :)
      evet canım bizde onunla avunuyoruz, onun adaptasyon süreci geçti gibi :)
      bende öperim

      Sil
  3. bitanem hayrlı olsun yeni evin yeni hayatın inşallah herşey çok güzel olurr:))))
    egenin o terliklerle fotosu çekilmeliydi :)))
    yeni evin detaylarını bekliyorum şekerim:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya o terliklerle foti çekildi de bana saklandı :)
      çocuğumunda bir karizması var teyzesi

      Sil
  4. Canım benim hayırlı olsun.Taş ucundan yat turuna çıktın mı senin yorgunluğun uçar gider :)Tabi izmirden sonra mersin biraz garip gelecektir sana ama mersin de güzel yer :)Hayırlı olsun,güzel günlerde oturun inşallah :)Frenk yemişini ben de çok severim de eldivensiz soymamak lazım,aman ha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahhah tamda bu hafta sonu yapmak istediğim şey :)
      sen Mersindemiydin tatlım

      Sil
    2. Hayır canım Ankaradayım ama iyi bilirim oraları :)Kız kalesine gitmeyi de unutma,müthiş bir sahil,harika deniz :)

      Sil
  5. Allah kolaylık versin 900 km çok uzak ya :( olsun yeni yer yeni hayat yani sayfalar :) gönlünüze göre bir yer olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  6. 1- Evlendiğimizden beri 3 kez taşınmış biri olarak taşınma denince bile tüylerim diken diken oluyor. Kaldı ki seninki başka şehir. Geçmiş olsun:)

    2- O dikenli yemişe ben bayılırım. Soyar da gönderirsen iyi olur:)

    3- O ay resmini aya çıkıp mı çektin acaba? Neredeyse tüm yüzeyi görünüyor, mümkünse o makine benim fotolarımı çekmesin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-bizimde 3. oldu :(((
      ay çok zor yaa
      heleki çocukla, allaha şükür arkadaşım 3 gün boyunca baktı oğlumuza da o çok hissetmedi
      geldiğinde herşey tamamdı :)
      2-temem soyup gönderim
      3-hehhe yorumsuz :)

      Sil
  7. Canım vallahi sen anlattıkça ben yaşamış gibi oldum. Gerçekten bu taşınma işleri çok zor:( Hayırlı uğurlu olsun yeni eviniz şehriniz. Bende tatilde o taraflardaydım ilk defa yedim kaktüsün meyvesinden gerçekten değişik bir tadı var:)) Ay da mükemmel gözüküyordu bol bol yıldızları ve gök yüzünü izledim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm çok teşekkürlerr
      dikenli yemiş iyi gidiyor soğuk soğuk :)

      Sil
  8. demek yerlestın cnm gule gule oturun bu arada o havuz ısı ıyımıs :) bızı unutma ve gelll :)

    YanıtlaSil
  9. izlemcim bir solukta okudum yazını, kırılan vazoo için geçmiş olsun
    bardakların makina içinde kırılmadan gelmesi şaşırtıcı,
    egenin o hali çok komiktir eminim. bitti geçti iştee
    izmirden ayrılmak zor olmuştur eminim senin için ama sen mersinide seviyorsun biliyorum.
    evinizde havuzlu demekk süperr yaa:))

    YanıtlaSil
  10. hayırlı olsun canım ask huzur ve saglık sızınle olsun...

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...