darkolivee@gmail.com

28 Aralık 2011 Çarşamba

nohutlu pırasa :)

sizlere sağlıklı, 5dk hazırlığı, 10dk pişen, pratik sağlıklı süper bir yemek tarifi vermek istiyorum :))
yaygaraya bak, epi topu NOHUTLU PIRASA işte hhhhehhe :)))

geçen gün çalışan blogger arkadaşlar bu durumdan bahsediyorlardı, kıyamam yaa çok üzüldüm, akşama kadar çalış eve gel eee ne yesek, kış günü bu da bir alternatifiniz olsun kızlar, güzelde bir diyet yemeği, ama pırasa seviyorsanız tabii :)

not: dolabınızda her zaman et suyu kemik suyu olsun, birde haşlanmış nohut

sofra dergisinin bir tarifidir harika oluyor...
hadi başlıyoruz...

bu da pırasayı bilmeyenler için :))))



1 kilo kadar pırasayı ayıkla, verev verev kes (yani tabağında nasıl görmek istiyorsan)
1-2 tane havuç
2çorba kaşığı pirinç
1su bardağı kadar haşlanmış nohut(önceden hazırlık yap bacım :))  )
yarım limon suyu
1 mandalina ya da portakal suyu(bunu ben ekledim tarifte yok süper bir aroma veriyor)
biraz z.yağı ya da ne istersen
1-2 su bardağı kadar da et suyu(ben o dolaptaki hazır sudan buz halinde koyuveriyorum) normal su da olur
1 küp şeker biraz tuz
bütün malzemenin hepsini düdüklü tencereye koy
en alta pırasa sonra havuç sonra pirinç ve nohut yağ, şeker tuz limon mandalina-portakal  suyu, et suyu

kapat ağzını 10dk pişir hiç karıştırma

ben genelde, şöyle yapıyorum
düdüklünün düdüğü açıkken altını tam açıp,
yoğun buhar çıkmaya başladığında en kısığa getirip düdüğü kapıyorum
bu pişme süresi başladı demek oluyor
10dk sonra kontrol ediyorum, şöyle bir karıştıryorum, 2-3 dk daha bekliyor sonra hazır
hemde hiç parçalanmıyor
o kadar lezzetli oluyor kii, çok seviyoruz yanına salata ya da turp salatası  yoğurtta süper olur
süper sağlıklı bir yemek oluyor...
yazınca çok uzun oldu 15dak pişiyor hazırlaması da 5 dk sürsün
20dk da yemeğin hazır salatanı yapana kadar hazır yani
çalışan bayanlar için süper olur pırasa seviyorsanız deneyin kızlar



afiyet olsun
DARKOLİVE

10 yorum:

  1. delüüü pırasa bilmiyoduk iyi oldu resmini koyduğun ayy ne güldüm yaaa:D yemek blogluğunamı soyunuyon yoksa? biliyooormusunuz benim hiç düdüklüm olmadı sizin düdüklüye aman düdüklüm canım düdüklüm diyebilirmiyiim:D pırasayıda pek severim olsada yesek heheee:D

    YanıtlaSil
  2. herkes senin gibi beceriklimi şekerim :))) manavda maydonoza bu nee? diyeni gördüm ben hhehhehhe

    harbi düdüklü kullanmıyormusun, ben ilk evlendiğimde inatla kullanmıyordum, korkuyordum patlıycak diye, sonra bir alıştım baştacım oldu :)))

    yemek bloğu olmaya girişmedim de, benim bu pratik tariflerim meşhurdur :) ondan paylaşim dedim :)

    gel yapim ben sana sarı şekerim, çok öptüüm...

    YanıtlaSil
  3. bunu babama önermeliyim çünkü kendisi nohut delisi ım ım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ay canım gece gece çok pis canım çekti hemde rejimdeyken...Allahtan dolapta pırasa var 1-2 güne pişirecektim,bu sefer kesin senin tarifinle pişireceğim ve sonucunu paylaşacağım.Bu tarifi ilk kez duyuyorum ve eminim çok güzel bir tat çıkacak ortaya.Ellerine sağlık,iyiki paylaşmışsın,sayende bizde öğrenmiş olduk.Çok öptüm seni güzel anne:)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. üzerine limon sIKIP yemesi harika olur hmmmm canim cekti :) ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. elıne saglık sekerım ..duduklude tefal klıpsoyu tek gecerım :))) cok mu yemek yaparım hayır tek yaptıgım kuzuma gunluk taze yemeklerdır :))) hahahhahaha:))) yanı mutfak ve ben ıyy :))

    YanıtlaSil
  8. tatlım bana hesap numaranı tekrar yollarmısın maılımı bulamıyorum daha once g maıl kullanmadıgım ıcın :((

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık,kış sebzelerinden pırasayı severim ben.

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglıkkk ama bu tarifi yapma şerefineee erişemeidm bir türlü:)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...