darkolivee@gmail.com

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Balıketinde misiniz?

Yere halının üstüne sırt üstü dümdüz rahat ve gevşek bir şekilde yatın. Normal nefes almaya devam edin. Biraz bekleyin. Sonra göğüs kaburga kemikleriniz ile göbeğiniz ne seviyede elinizle yoklayın. Tam aynı seviyede ise balıketindesiniz. Göbek daha yüksekse şişmansınız. Hem de çok şişman denebilir! Şimdi şişmanlığını kabul etmeyip “ben balıketindeyim” diye düşünenler bunu denesin. Ayrıca balıketinde olmak normal kilolu olmak değildir. Normal kilonun üstünde ama çok üstünde olmayan şişman demektir.


Yukardaki denemeyi yaptınız, verdiğim boy hesaplamalarına göre çok ağırsınız ama halı üstündeki denemede göbeğiniz kaburgalardan daha aşağıda.. o halde kilolu musunuz?




Cevap: Bu durumda sizin kemikleriniz ağır demektir. Dolayısıyla sorun yok. Boyun 10 rakam eksiği ile yapılan hesaplamalar çok kesin bir ölçüt değildir. Ama kabataslak değerlendirmeler yaparak en iyi sonuçlara ulaşmanız için size yol gösterecektir.


2 yorum:

  1. Benimki tam aynı seviyede ama leğen kemiklerimi de tutabiliyorum nasıl bir yapım var anlamadım, neyse bir 70 olayımda o zaman tekrar bakarız :))

    YanıtlaSil
  2. hehhehe, hadi bakalım, benimkide biraz aşağıda :)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...