darkolivee@gmail.com

8 Temmuz 2011 Cuma

tam buğday unlu fırında mücver...

Kabak yaz ayının tazecik elime  aldığımda çok  sevmesem  bile, hemen  pişirmek istediğim  bi sebze, o kadar güzel duruyorki tezgahta, almadan edemiyorum...


dereotlu azıcık yağlı yemeği de fena olmuyor ama bu ara başka bir şekilde yapıyorum...


tarifim...

(siz kendinize göre malzemeleri azaltıp, çoğaltabilirsiniz)


4 taze  kabak
3 taze soğan - yoksa 1 baş kuru soğan
isterseniz 1 tane patates(koymasanızda olur)
biraz beyaz peynir- ben genelde lor peyniri koyuyorum
yarım demet maydonoz, biraz dereotu
3yumurta
1 su bardağı+1 yemek kaşığı tam buğday unu(normal unda koyabilirsiniz)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
tuz karabiber


kabakları-soğanı-patatesi  rendeleyinp- suyunu iyice sıkın...
3yumurtayı ve peyniri koyun...
maydonoz dereotunu incecik doğrayın...
peynir- yağ -  un - kabarma tozunu koyup baharatları ilave edin...
iyice karıştırın...
yuvarlak borcamı yağlayıp, karışımı dökün
üstüne susam yada çörekotu serpin...


140derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, genelde yarım saatte pişiyor...




gerçekten çok güzel oluyor, ister misafirinize, ister kendinize-eşinize ödül olarak yapabilirsiniz :))



afiyet olsun
DARKOLİVEE

6 yorum:

  1. denedim çok lezzetli bir yemek oldu

    YanıtlaSil
  2. süper gözüküyor gelde yapıp yemeeeeee :)

    YanıtlaSil
  3. :))) bencede
    süper mutlaka dene sehercim...

    YanıtlaSil
  4. kızzz izlem sultannn bende gittim gecen gün tam bugday unu aldım bundan ne yapsam ki deyip duruyodummm:) şaka gibisin hem hafif hem pratik hemde oldukça lezzetli görünüyooo
    ellerine saglık canımmmmm(sevda)

    YanıtlaSil
  5. aşkım sana her zaman yaparım ben iste yeter ki :)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...