darkolivee@gmail.com

15 Şubat 2016 Pazartesi

Nergisler ve Narsisizm...


 Herkese Merhaba

Havalar harika artık, ama bu kadar ani ısınmasın lütfen, sıcaklığın ve nemin nirvanaya ulaştığı bir yerde yaşıyoruz çünkü, böyle çok güzel :)

Nergisler heryerde artık, mutlaka denk gelmiştir size de, bu kadar güzel bir koku olamaz...
Bugün günün kahvesi misss nergis kokuları eşliğinde içildi ;)

Hikayesini mutlaka biliyorsunuzdur, ama gene de yazalım :)


 Nergisin hikayesi: Efsaneye göre, ırmaklar tanrısı Kephisos'un oğlu Narkissos pek yakışıklı ve lakin aşktan anlamaz bir delikanlıdır. Su perisi Echo yakışıklı delikanlımıza aşık olmuştur; ve fakat aşkına karşılık bulamaz. Hatta yakışıklımız Echo'yu küçümseyerek onu kaya haline getirir. Kötülük yanına kâr kalır mı Narkissos'un? Bakınız nasıl cezasını kesmişler ukala yakışıklımıza:

Bir su kıyısına gelen Narkissos sudan içmek için eğilince kendi aksini görüverir suda. Hadiseye bakınız, kendine aşık olur. 

Bu rivayete göre aksine sarılmak isterken suya düşüp boğulur. Diğer bir söylentiye göre su başında aksine baka baka mum gibi erir ve erir. Öldüğü yerde her bahar çiçekler açar. işte bu sarı çiçekler nergistir efendim.

Efsane orada kalmaz, psikolojide bir hastalığa da adını verir. Kişinin sadece kendine hayranlık duyması, bunu aşırıya vardırmasına Narsisizm adını yakıştırmış üstadlar.





 instagram: @darkolivee
Sevgiler
Darkolive

2 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler seni takipteyim ben de beklerim
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Hm :) hatırlamak güzel oldu bu hikayeyi. Nergisin Bulgarcası da Nartsis :D annem de buna benzer bir hikaye anlatıp dururdu eskiden ama tam olarak onun sonu nasıldı hatirlayamıyorum. Aklıma gelirse yazarım. Paylaştığın için tekrar teşekkürler güzellik... Ayrıca harika fotoğraflar!

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...