darkolivee@gmail.com

17 Şubat 2015 Salı

İzledim : Grinin Elli Tonu

Herkese Selam

Grinin Elli Tonu bildiğiniz üzere vizyona girdi, hafta sonu izleme imkanı bulduk. Kitabını yeni okuyup bitirmiş biri olarak, filmi bende hayal kırıklığı yarattı. (aslında filmin adı Grey'in elli tonu, fakat yanlış çevrilmiş grinin elli tonu olarak hafızalara yer etmiş :D )



Filmde konu bütünlüğü yok, derinlik yok, cinsellik  ve lüks ile  filmi geçiştirmeye çalışmışlar. Kitaptaki Christian karakterinin özgün, baskın dominant bir karizması vardı, en azından filmde onu da yakalayamamışlar, zaten sahneler oradan oraya atlıyor, kitabı okumayan biri, orada geçen olayları yeterince anlayamaz zaten. 


Tamam kitapta geçen her şeyi en ince ayrıntısına kadar gösterecekler demiyorum elbette :) fakat hiç duygu yok, sahneler o kadar aceleciydi ki, gittikleri mekanlarda 2-3 dk ancak kaldılar. O Ana'nın hayatında ilk kez  yaşadığı sahnelerin duygusunu vermeden hoop diğer sahne, 1. yarı da içime fenalık geldi, eşimi çok ısrar ederek götürdüğümden hiç sesimi çıkarmadım fakat sıkıcıydı, eğer kitabı okuduysanız filmini izlemeyin derim, büyü bozulmasın :) 
Beni etkilemez, bana bişey olmaz, aslanım kaplanım :D kitaptaki kahramanları gözümde canlandıracağım diyorsanız gidin :D


Eleştirmenlerden de çok kötü puan almış zaten, gene de iyi bir gişe başarısı elde edecek gibi, nedeni erotizm her zaman satar :)

Bakalım karanlığın elli tonu da bu kadar aceleye gelecek mi, umarım beklentilerin üzerinde bir film olur da, ara kapanır :)))

Beyazperde.com yorumu 

Bir edebiyat öğrencisi olan güzel Anastasia Steele, çekici ve zengin bir iş adamı olan Christian Grey ile bir röportaj gerçekleştirir. Görüşmeye gittiğinde karşısında, tavırları ve çekiciliği ile baş döndüren bir adam bulur. Aşk ve ilişkiye biraz mesafeli duran Anastasia, bu zengin ve yakışıklı adamın cazibesine karşı koyamaz ve kendisini çekimine bırakır. Fakat hayatta her şeye karşı doyum noktasına ulaşmış olan Grey'in ilişki ve seks söz konusu olunca kimsenin bilmediği gizli sırları vardır. Genç kız karşısındaki adamla şehvetin bilmediği yollarına da sapacak mıdır?
E.L. James'in çok satanlar listesinden inmeyen aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Sam Taylor-Johnson üstlenirken, başrolleri Jamie Dornan ve Dakota Johnson paylaşıyor.

İyi Seyirler-İyi okumalar :)

Not: Çok yakında güzel bir çekiliş etkinliğim olacak beklemede kalın :)

Sevgiler
Darkolive

6 yorum:

  1. Ben kitabi okumadim ama okumadigim halde film bende hayir kirikligi yaratti begenmedim gercekten :/ bu arada evet bizde esimle isminin yanls cevirilmis oldugunu filmi izleyince farkettik :))

    YanıtlaSil
  2. ben de 3 kitabini bitirmis ve filmini heyecanla beklerken su basimdaki nezle grip bi gitsin de gideyim diye bekliyordum.
    hangi seri olursa olsun genelde bizim gibi once kitabini okuyanlar filmi izleyince hayal kirikligina ugruyor. zaten yakisikli Matt Bomer'i castinglerde eleyerek kizdirmislardi beni, o yuzden filmden de cok bisi beklemiyorum bane ne bane ne kustum iste, ama merak tabii yine de mutlaka gidip gormek istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Bir başka benzer seriyi okumuştum. İndigo Bloom 'un Hissetmeye Var mısın? diye bir 3leme. zannederim Grey'de öyle zaten o seriyi beğenenler bu seriyi mutlaka okusun diye reklam dönüyordu. Gri'Nin Elli Tonu serisini sipairş ettik DR'den acaba önce filmimi izlesem :) Diğer seriyi beğenmiştim eminim bu da o kadar vardır (:

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle gri'nin elli tonu serisini okuyan herkeste film hayal kırıklığı yarattı biz kitaptaki heyecanı duyguları aşkı alamadık kitap serisinin dünyada satış rekoru kırmasından dolayı biraz ticari amaçla çekilmiş havası var bol erotizim sıfır duygu genede hepimiz merakla izledik :)

    YanıtlaSil
  5. ben kitabını okumadım ama filmin sosyal medyada o kadar çok reklamı yapıldı ki zorla merak eder oldum. Hala da izlemedim demekki beklentim olmadan öylesine izliycem:))))

    YanıtlaSil
  6. Kitabı okumadım fılmı de ızlemedım ama herkes aynı seyı soyluyor ne yazık....

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...