darkolivee@gmail.com

28 Ağustos 2012 Salı

Dereotu saklama yöntemi...

Herkese Selam
Pazardan marketten almayı en çok sevdiğiniz sebze hangisidir? benim ki kabak :)))
O kadar çok sevmesekte mutlaka her hafta alırım, o tezgahtaki tazecik duruşları beni çağırıyor resmen, bikaç sene öncesine kadar hiç girmezdi eve şimdilerde haftada bir pişiriyorum., ama o güzel tazecik sebzemizde dereotsuz yenmiyor, dereotunu bilirsiniz çok çabuk bozulur, maydonoz gibi dayanıklı değildir, şöyle yapıyorum, 2-3 bağ alıyorum evde yıkayıp sızdırıyorum suyunu, incecik kıyıp,



 buzdolabı poşetine yaydırıyorum ki alırken kolay alabileyim, top gibi koyarsanız alması zor olur, sonra doğru deepfrize Acayip rahatlık oluyor, yeni doğranmış gibi tazecik kalıyor... İhtiyacın oldumu aç poşeti ucundan kır salatana yemeğine koy az pratik ol  bacım :D


bu kadar anlatmışken kabağı nasıl yaptığımı da anlatıvereyim bari, bilen var bilmeyen var dimi ama! :s
Ya, tam buğday unuyla mücverini yapıyorum bol kuru-taze soğanlı, ya da z.yağlı yemeğini kabakları uzunlamasına 4'e bölüp istediğim kalınlıkta doğruyorum, üzerine 3-4 (küçük)domates rendesi, 2-3 diş sarımsak(incecik kıyılmış), 2 tane kırmızı biber(julyen kesilmiş) 1 yemek kaşığı kadar salça(yarım çay bardağı sıcak suda eritip döküyorum) en üstüne de 1 baş kuru soğan(ister piyazlık doğrayın ister küçük)  1 kesme şeker,  tuz,  z.yağını da ilave ediyorum, 10dk harlı ateşte kabak suyunu salsın diye pişiriyorum sonra da altını kısıp yumuşayınca kapıyorum, 1 kez karıştırıp üzerine 1tutam dere otu koyup bi daha karıştırıyorum, kapağını kapıyorum, gerçekten çok lezzetli oluyor...

Bu yemişler de üstüne iyi gidiyor... :d

Birde buralarda herkes de bundan var
çok fena göz koydum alıcam :p

Ege'yi de attım mı arkama, doğa dostu bizi kim tutar, sporu da cabası :)



Sevgiler
Darkolive

10 yorum:

  1. Süper fikir deniycem çünkü ben tam bir yeşillik canavarıyım:).Özel saklama kaplarım var ama bu şekildede pratik gerçekten, bide orda fincanda duran nanelerin kokusu taaa burnuma kadar geldi desem:).Bide bi incircik istesem ordan, olur mu:)? İki olsun ya:)...Sewgiler...

    YanıtlaSil
  2. hahaha bisiklet harikaymis canimmmmmm ay ne güldüm ya teyzeye bak masallah :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  3. hımmmmm, incirden uzak kalınmıyor:)))))
    Teyzemin önünde durmamak lazım:))))Çok tatlı görünüyor!
    Kabak tarifin de güzel, ben çiğden doğrayıp fırına ya da fırın torbasına atıyorum, o da güzel oluyor!
    Öptüm seni şeker!

    YanıtlaSil
  4. Off o bisikletlerden istiyoruuuuum :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel fikirmiş,iyiki yazdın valla.Kaç tane dere otu heba oldu şimdiye kadar.Bisiklet ne güzelmiş,İst'da trafik güvenli olsa yada bisiklet yolu falan olsa bende alırdımda bu araç kalabalığında korkarım

    YanıtlaSil
  6. çok iyi bir fikir.dereotu canavarıyım ve hep elimin altında olmasını isterim.bundan sonra bu şekilde saklayacağım.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. harika öneriler canım sağol.fotoğraf kaliten inanılmaz bu arada.renkler çok canlı.bu arada bu bisikletlerden ören ayvalık taraflarında da kullanıyorlar.sepeti önde olanlar bence daha kullanışlı.

    YanıtlaSil
  8. hımmm bu pratik yöntemleri kullanmak lazım :)
    aman sizinde 3 tekerlekli bisikletiniz olursa tutamazlar ama sizi :)



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Merhaba kabak yemeğini bende severim ama mücver dışında pek beceremem tarif iyi oldu, hem hafif oluyor da. Orası neresi ben çok merak ettim.Ne güzel bisiklete binen teyzeye imrendim yaşına, başına rağmen hiçbirşey den kendini mahrum bırakmamış bravo :))

    YanıtlaSil
  10. dereotundan nefret ederim.salatanın içine bir yaprağı düşse kokusunu alırım o derece:) maalesef sebzeyle aram çok kötü:( bisiklete bayıldım bu arada,bence de almalısın:)

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...