darkolivee@gmail.com

18 Şubat 2012 Cumartesi

Zehir


Herkese iyi akşamlar
Bloglarda dolaşırken iştezeynep .blogspot da bu hikayeye rastladım ve çok hoşuma gitti, kayınvalidemi çok severim çok da iyi anlaşırız, farklı şehirde yaşadıkları için uzağız ama gittiğimizde 3-4 hafta kalırız ayrılırkende ağlaşırız :)) aman nazar değmesin, gene de bu hikayeyi okumak çok hoşuma gitti, kayınvalide olmaz başka biri olur aynı kapıya çıkıyor sonuçta :)



Zehir!
Uzun yıllar önce Çin de Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisininde kişiliği tamamen farklıdır buda onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar. Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır.
Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev, onun ve kayınvalidesi ile arada kalan eşi içinde cehennem haline gelmistir. Artık birşeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca hergün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek , böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.
Sevinç içinde eve donen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular . Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehiri damlatır. 
Kimseler şüphelenmesin diyede ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişir ve ona kendi kızı gibi davranmaya başlar. Evde artık barış rüzgarları esmektedir. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissederek yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvarır. Yaşlı kadının ölmesini artık istemez. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye bakar ve kahkahalarla gülmeye başlar.
Sevgili Li-Li ; 
Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı.
Sen ona iyi davrandıkça o kötü düşünceler dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz dedi. 

Eski bir Çin atasözü şöyle der ; 
Gül veren elde gül kokusu kalır. ..
Darkolivee der ki bu dünya herkese yeter, fesatlanmak niye :))

Sevgiler
Darkolivee

12 yorum:

  1. kaynana - gelin meselelerinden çok uzağım ama güzel hikaye :) hahah dünya hepimize yeter diyosun kısacaa :D

    YanıtlaSil
  2. these are beautiful

    thanks for visiting my blog, hope you return soon ;-)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve doğru bir hikaye.bende çok severek saygı duyarak sabrederek kazandım bir annenin sevgisini:)annem hep derdi güzel huylu ağır başlı güler yüzlü saygılı ol.eninde sonunda nezaman olursa olsun kazanıyor.sevgilerrr:))

    YanıtlaSil
  4. ben severim Nurten annemi, o beni kızı gibi, ben onu anne gibi görüp davrandıktan sonra hiç sorun çıkmaz.Ama hikayede de söylendiği gibi her şey karşılıklı..
    hem çinliler hem de darkoliee doğru söyler...

    YanıtlaSil
  5. darkolivee'im İzlem'im ah arkadaşım aahhhhh:(( Ben sevgimi verdikçe, iyi davrandıkça ben de yine değişen birşey olamadı. O zehir benim değil kaynanamın beyninde olduğundan benim artık yapacak birşeyim kalmadı kuzum.Çok güzel kıssadan hisse ama ben de işlemedi anacım buna benzer uygulama.Hani derler ya ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, ahanda ben öyle yaptım ağzımla kuşu da tuttum ama olmadı.İyi pazarlar kuzum.

    YanıtlaSil
  6. çok beğendim hikayeyi ve mesajı,
    bak sen şu baharatçıya :p

    YanıtlaSil
  7. Nekadar guzel bir hikaye bu boyle, mutlu son:)

    www.whiteperla.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. aaa biliyordum ben bu hikayeyi ama tekrar hatırlamak iyi geldi...aynı kanıdayım şekerim herkese hep güller dağıtmak lazım bu kısacık hayatta....

    YanıtlaSil
  9. Vallahi ben ilk kez okuyorum bu hikayeyi. Gerçekten çok güzel. Bende Allaha şükür kayınvalidemle çok iyi anlaşırım. Ben ona saygıda kusur etmekten çok korkarım. Çünkü onun sevgisini kaybetmeyi hiç ama hiç istemem.

    YanıtlaSil
  10. Ne guzel hikayeymiss bu ama benim favorim senin ozlu sozun oldu:)

    YanıtlaSil
  11. Sadece ikimizin ilk kez okumuş olmamasına çok sevindim zira sayende daha çok kimseye ulaştı.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. bu hikayeyi bende tasavvuf yazarı cemalnur sarguttan dinlemiştim.cidden çok güzel.

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...