darkolivee@gmail.com

12 Aralık 2011 Pazartesi

olive garden discovery :)

 Hi friends
my family is dealing with the olive producing...
weekend in the garden of olives made ​​the discovery...
Unfortunately, there are very few products :((
I love olives, My name is therefore dark olives... :))

chose to combine with a relaxed weekend, 
I do not want my foot to remove bots :)))




selam arkadaşlar...
neden darkolivee rumuzunu kullandığımı bu postla daha iyi anlayacaksınız :)ailem zeytin yetiştiriciliğiyle uğraşıyor, sofralık zeytinden  ziyade biz  sızma zeytinyağı üretiyoruz...tenimde esmer olduğu için zeytin aşkımla birleşince ortaya bu çıktı :)))


Dün zeytin bahçelerimizde bu sene ne kadar mahsül var diye keşfe gittik..
resmen yıkıldım, seneden seneye o kadar azalıyor ki mahsül aman allahım, önceden yani benim ortaokul lise zamanlarımda (10-15 sene) ağaçlar zeytini taşıyamazken, şu anda ağaçta varmı yokmu diye dibine kadar gitmek zorunda kalıyoruz, bazılarında 3-5 tane, bazılarında biraz daha fazlaa...


herşeyi tüketiyoruz herşeyiii, inşallah  biraz daha  bilinçlenir çocuklarımıza yeni nesle daha güzel bereketli bir dünya bırakırız...


















ZEYTİN AĞACI

Literatürlerde ailesinin ‘Oleaceae’ familyasından geldiği yazılı. “Fakir toprakların zengin ağacı” denilen zeytin bulunduğu yerin iklim koşullarına kolay uyum sağlar. Toprağın yapısına ve dokusuna göre köklerini salar. 

Zeytin ağacı yavaş büyür, serpilip büyümesi 15-20 yılı bulur. 35 ve 150 yıl arasında ise olgunluk ve verimlilik döneminde olur. Dört mevsim yapraklarını dökmez. Sonra yüzlerce yıl sürecek olan yaşlanma dönemi başlar. 

Zeytin ağacı bir yıllık yaşamını Akdeniz ikliminin özelliklerine göre geçirir. Kasım ve şubat ayları arasında kıştır, uyur, dinlenir. Mart ve nisan ayları arasında bahardır, uyanır. Dallarının uçları filizlenir. Nisan-haziran çiçek mevsimidir.

Çiçek tozları rüzgârla ağaçtan ağaca gezinir. Güzel kokar zeytin çiçeği. Temmuz-ağustos dedin mi meyveleri yani zeytin taneleri büyür, çekirdeği sertleşir. Eylül-ekim arası taneler olgunlaşır, olması gereken boylarına gelir. 

Zeytinin çeşidine göre farklıdır büyüklükleri, biçimleri... Zeytin taneleri yeşilden mora döndüğünde ya da koyu pembesi siyahlaştığında, yağlanma da başlar. Hasat eylül ile şubat ayları arasındadır.

Zeytinin hasadı elle toplanarak ve sırıkla ya da makineyle ağacın silkelenmesiyle yapılır. Kökleri tarih öncesine dayanan zeytin ağacının kaç bin yaşında ve anayurdunun tam neresi olduğu konusunda arkeobotanikçiler, tarihçiler ve arkeologlar arasında bugün hâlâ ortak bir görüş yok. Ama yine de önemli olan yabani zeytinin dünya yüzünde ilk varlığı değil, ilk ne zaman ehlileştirildiğiyse, bu mucizeyi Samilerin başardığı düşünülüyor.

 Kimler, nerede, ne zaman sorularına cevap ararken yapılması gereken en doğru şey bilimsel açıklamalara güven duymak... İşte uluslararası saygınlığıyla tanınan Dünya Zeytin Ansiklopedisi yazarı José M. Blazquez’in görüşü; “zeytin yetiştiriciliği yaklaşık altı bin yıl önce Anadolu’da başlamıştır.” Zeytin ağacının, 2 bin yıl gibi oldukça uzun bir yaşam süresi var. 

Üstelik zeytin ağacının uzun ömürlü olması için ekstra bir bakım gerekmiyor. O yüzden bu ağacın nasıl nasıl bu kadar uzun yaşayabildiği yüzyıllardır merak ve araştırma konusu.


ne giydim.../What I wore

bu kazağı sürekli güymek istememin bir nedeni de oğlumun bana daha bi rsıkı  sıkı sarılması :)
annekiiimmm umuşak umuşak diyor (annecim yumuşak yumuşak :)  )

I love the sweater, my son hemmed in warmer
I wore burgundy pants and boots harley davidson....

altına bordo pantolon ve harleylerimi giydim...













kot gömlek gap
çanta gap
kazak mango
pantolon koton
deri trench coat  lcw premium
bot harley davidson

(yabancı akidişler içinde bişiyler yazmaya çalıştım :) )))




alışveriş danışmanının güzeller güzeli hediyesi kazanmak için tıklayın ;)

herkese güzel haftalar
sevgiler Darkolivee



22 yorum:

  1. annem ben yine anlamadım yaa zeytinle senin rumuzunun ort'ak noktasını:S 'umuşak diyen oğluşuna anlatır gibi anlat bana hehehee:D ünye'liyim bende fındık tabiki tek geçim kaynağı ama dediğin gibi her yıl azalıyo mahsul bi anlam veremiyodum ama topraklarımızın verimi artık kalmamış buna kanaat getirdim..bahçe gezmesi içinde oldukça yerinde bir kombin seçmişsin benim çocukluğum gençliğim bahçelerde geçti özledim bak şimdiii:)) öptüm seni çook:)

    YanıtlaSil
  2. canim harika görünüyorsunn.Bendede zeytin hastaligi vardir,cok severimmm zeytiniiiiiiii :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  3. ya o zeytinlerin güzelligi nedir öyle allasen? oldumu şu karın gurultusuyla cebelleştiğim dakikalarda.. o siyah zeytini ekmegi yagına bana bana yemezler mi hı? delirezeeeeeem!
    bide oglusunun agzını gözünü yerim ben *.* oyyyşşş onu da zeytinden soğra tatlı niyetine yerim bak valla!:)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim yorumun ve güzel sözlerin için ama ben yarışmayı kazandım zaten =)

    YanıtlaSil
  5. Canım resmen zeytin istedi gece gece, gidip yedim :))

    YanıtlaSil
  6. @mambaammm ahh aahhh o kadar çok üzülüyorum ki bu duruma, inanılacak gibi değil :((
    kız birde rumuz bulamadım mamba olmaz mı filan yazmışsın, finduk kurdu yazaydın yaa hhehhheeh
    seviyorum seni sarı finduk kurdumm :))

    @gülcüm teşekkürler, tam güneşin batma vaktiydi, ışık süper dimi çok teşekkürler...

    @ahhah minikkuşuumm sen ye yaa,zeytin yağına ama sızma olucak, biraz dağ kekiği biraz kırmızı pul biber ekeceksin işte o zaman bandıra bandıra yiyeceksin :))
    oğlumu yiyebilirsin lokum o lokum güllü lokum :))

    @berillaa kazanmışda olsan olsun bir oy daha aldın benden, gerçekten çok tatlısın maşşaallaahhh...

    @hehhehe denizcim zararlı bişiy değil zaten yaa, ölçüyü kaçırmadıktan sonra, sağlıklı bile :)

    YanıtlaSil
  7. benim soyadımda zeytin yağından dolayı yağcı şekerim bizde zeytinciyiz ama daha kuzeydeyiz:) zeytin maalesef bu ara böyle yapıyor ama o cennet meyvesidir, ölmeyen ağaçtır, candır :) (biraz daha can çektirelim demi ama :)) burda canım deli gibi kızarmış ekmek mis gibi baharatlı zeytin yağı kurutulmuş domates üçlüsünü çekiyor :)))) geleim ilk işim bi ekmek yemek olucak :)))

    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Hatunum ingilizce açılımın hayırlı olsun, yabancı arkadaşlar için çok iyi olmuş. 2 dil iki insan :)

    Bordo demişsin ama ben harika bir kırmızı tonu görüyorum,bayıldım rengine de modeline de. Bir böyle tok bir kırmızı, bir de saks mavisi pantalon sürekli aklımda zaten :)

    YanıtlaSil
  9. zeytini çok severim,kahvaltılarımın olmazsa olmazıdır,demek blogunun adı da burdan geliyormuş :))

    YanıtlaSil
  10. canım yaa kar tanesi desenli kazağına bayıldım bu deseni o kadar çok seviyorum ki çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
  11. Tatlımmm şimdiye kadar sessiz takipçindim işte bugün sesimi çıkarıyorum
    Hergün büyük zekle okuyorum sayfa sayfa serüvenlerini çok güzel şeyler başarmışsın bunu herkesle paylaşman destek olman o kadar güzel ki
    Çok güzel yazmışsınn yine(2. dil olayı felan) ve çoook şıksın,
    Takipçinim ;)

    YanıtlaSil
  12. harıkaaaaa ne kadar guzel zeytın asıgı ve zeytın yagı hastasıyım :)) ama buralarda bulamıyorum :(( guzel..tatıl donuslerı egeden mutlaka toplaırm:))) cok sanslısın canım

    YanıtlaSil
  13. @ooyyy begümcüm yorumunu severim senin, dediğin gibi zeytin candır zahmetsizdir sitemkar değildir, ama bu hava şartlarına ve mevsimsel değişmelere o da kayıtsız kalamıyor sanırım, tepkisini her sene verdiği zeytini azaltarak gösteriyor ne yazık kii :(((

    çok üzülüyorum çookk, şimdi böyle ise ilerisini düşünemiyorum...
    geel tatlım ben sana kekikli pul biberli hazırlayıveririm :))) lafı olmaz...

    @meriem thanks...

    @deryacım saol canım, aslında bordo ile kırmızı arası fakat ışıktan tam bir kırmızı gibi durmuş :))
    çok teşekkürler..

    @hehhe evet rebelcim, kendimi bildim bileli zeytinle iç içe büyüyünce zamanla karşı konulmaz bir sevgi besliyor insan :))
    kızım olsaydı adını zeytin koyucaktım zaten :)))

    @ayy bütücüm çok teşekkürler yaa canımsın... bende çok seviyorum, kilo aldığım dönemde hiç kullanmadım, şimdi şimdi kazaklar bu kadar revaçtayken bol bol giyiyorum :))

    YanıtlaSil
  14. @aaa enisecim ne kadar güzel bir yorum buu, bende beni takip eden yok diye üzülüyordum :))) demekki sessiz takipçilerim de varmış :))

    ama bundan sonra yorumlarınla bana destek verir sohbete katılırsan çok çok sevinirim, tekrar teşekkürler...

    @kokoşş kelekim benim çok teşekkürler, sızma gerçek yağ bulmak çok zor, fabrikasyon ürünleri çok güven yitirdi gözlerini para kazanma hırsı bürümüşken, biz herşeyi zeytinyağı ile yaparız, ama mahsül o kadar çok azaldı kii, hayal kırıklığına uğradım bu sene gözlerime inanamadım halaa etkisindeyim, sanki bütün ağaçlar küsmüştü :(((

    YanıtlaSil
  15. Zeytin benim vazgecilmezimdirrrr.7/24 yiyebilirimmmm resimler enfesss:) gece gece canim cektii.oglusunla cok hossunuzz:)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. ayyy zeytinler harika görünüyor, sen de çok şık olmuşsun canım =)

    YanıtlaSil
  17. O Kazak MANGO değil mi?
    Ben de kar desenini çoook begenerek almıştım üç-dört sene sene önce sanırım. Ama o kadar tüyü dökülüyordu ki, her yerde izim kalır olmuştu.
    Halaa da çok seviyorum, şimdi sizde görünce içim cız etti :) öööyle duruyor dolapta, hem de diğer şeylere tüyler gelmesin diye poşet içinde.

    Sizin kazakla aranız nasıl?

    YanıtlaSil
  18. @ özlemcim hoşgeldin ööncelikle...evet mangonun kazağı, çok tüy bırakıyor, içime kot gömlek giyiyorum bi sorun olmuyor, bende çok severek giyiyorum, oğluma hamileyken almıştım, kilo alınca hiç giyemedim, iyice balon olmayayım diye :))
    şimdi oğlum 2.5 yaşında bol bol giyiyorum :))

    @zeys çok teşekkürler, zeytin candır yaa sevilmez mi hiç :)

    @mekila çok teşekkürler tatlım benim...

    YanıtlaSil
  19. Ay o yeşil zeytin ekrandan çıkacakmış gibi duruyor sabah sabah taze ekmeğimde vardı, öff canım çekti şimdi.

    Bu arada Harleylerini de farketmedim sanma:)

    YanıtlaSil
  20. Dark olive'in sırrını bu postta çözdük! :)) ben de bazen merak ederdim adının nereden geldiğini, çok hoş bir hikayesi varmış canım. Zeytin ağacının bu kadar uzun yaşadığını bilmiyordum, hayretle okudum.

    Sana çok yakışan kar desenli kazağın görüntüsü kadar dokunuşu da güzel demek :) oğluşun bu işi biliyor :P öpüyorum ve iyi haftasonları diliyorum canım ;)


    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  21. ben geldım darolivecim :))) zeytinimi beklerim:)

    ah yawrum zeytınler ne yazıkkı toplama şeklindende her sene azalıyor :(

    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...