darkolivee@gmail.com

24 Kasım 2011 Perşembe

önemli bir mim!!!

Takip ettiğim bikaç bloğa yorum yapmak için aldım hesabımı, baktım bu paylaşımlar çok hoşuma gidiyor diyet, sohbet, gezi ve oğlumun serüvenleriyle ilgili bir blog düşledim hemen :)
sonrasında çok ziyaretçim olmasa da hazirandan bu yana 104 izleyicim oldu, hoşuma gitti bu iş :)
ne kadarı izliyordur bilemiyorum da hhehhehe
neyse...


biliyorsunuz 3 kişinin yarıştığı bir yarışmamız var...


http://darkolivee.blogspot.com/  ahanda burda
bende severek takip ettiğim, bakıp bakıp oooffff hatuna bak dediğim birkaç bloggerin günlük hayatında yiyip içmeyle ilgili nelere dikkat ettiğini bilmek istiyorum, ulen allah vergisi değil ya bu hepinizin çıtırlığı :)


yani ne bileyim, 'yemeklerden önce 1 bardak su içmek' gibi :)
yemekten hemen sonra tatlı ya da meyve yememek, 2 saat sonraya bırakmak ' gibi...
haftada' 3 gün sebze yemek' gibi
'hafta içi diyet yapıp, hafta sonu çılgınlar gibi yemek yemek'  gibiii
'karbonhidrata  ve şekere dikkat etmek' gibi
'spor yapmak' gibi...
bir mini sınav yapsak, size bakarken ağzının suyu akan bazı garipler de faydalansa ne şugar olur :))
hele diyiverin bacılar yaa, yoksa sizde seda sayan gibi hep aç mı geziyorsunuz??? aaaaaaaaaa!!!(umutlarım suya düştü :))


başlangıç olarak çok sevdiğim, ikiz oğullara sahip taş bebek Wear a smile
sonrasında olağanüstü kalp güzelliğine sahip    Betwin us
bir insan bu kadar mı güzel güler yaa bayılıyorum civciv
o bir sarışın, o bir kafa hatun o bir sempatik sarışın mambaaa
tüm postlarını yüzümde kocaman gülümsemeyle okuduğum minik kuş
zarif, yalın, sade güzel aysstyle
içten ve samimi gülüşüyle kalbimde taht kılan fashionözge
her tarzı kendince yorumlayıp, her zaman ortaya muhteşem şeyler  çıkaran denizsaatçioğlu( denizcim sen zaten beslenmeyle ilgili bir post yapmışsın ama seni es geçmek istemedim, bu konuda bilinçli olduğunu biliyorum ama kısaca anlatırsan sevinirim )


amanin bikaç kişi dedim 7 kişi oldu bile hehhe


şimdi nasıl haberiniz olucak,  blog alemi diyorsunuz ya hahh işte ben orda yeni olduğum için bilmiyorum, hesabınıza mail filan mı düşüyor :)))


ps: kızlar yapmak zorunda değilsiniz ama ben hepinizin bilinçli beslendiğini biliyorum, benim gibi merak eden arkadaşlara ışık tutmak adına  bu fit görüntünüzü neye borçlusunuz???




This is a healthy nutrition post.What do you do in your daily life to be nourished healthy?What is your nutrition style? (Bu bir sağlıklı beslenme postudur.günük hayatta sağlıklı beslenmek için nele yaparsınız?Sizin sağlıklı beslenme stiliniz/tarzınız nedir?)

şimdiden çok teşekkürler...

DARKOLİVEE

12 yorum:

  1. cicişşş benim bu konularda post yapacak kadar enteresan verilerim yokk kii:) ama beslenmem düzenlidir,az ekmek yerim ,şekersiz bişey içemem,ama zaten çaykahve pek sevmem..çikolatalı tatlılar ıgyy hayatta yiyemem,meyveli tatlılar favorimdir,abur cubur şeyler pek yemem, aklıma bile gelmez almak..haftada 3 gün spor salonuna gitmeye çalışırım, benden bu kadar yanii:D şu anda 38 bedenim ,geçen yıl 40 beden olmuştum ,tüm bu saydıklarımı bırazcık daha katı uygulayıp şu anki halime geri döndümm, azyemek çok hareket var bu işte bir keramet hehehee:D

    YanıtlaSil
  2. nasıl nasıl nasıllll
    kızım sen bildiğin 34 gibi duruyorsun o bacaklar nasıl 38 olsun, anaam dank!!! oldum şimdi :))
    ayy kal geldi yerimden kıpırdayamıyorum şu an :D

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bi post olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. eneee benim o:))yuppiieeee :)şimdiiii sabah limonlu suyumu içerim vitaamin niyetinee:)günlere göre ayarlarım,bir gün çok yediysem sonra dikkat ederim,ee hareketli hatunum zatiiii,bir de spor var o unutulamaz :)yazdan önce 36-38 gidip geliyordum ama değişti,son dönem hep 36 beden oluyor aldıklarım...böyleee işteee :)

    YanıtlaSil
  5. hımmm bebeyim beni mimleyerek iyi mi ettin kötü mü ettin bilemedim bak. çünkü ben anlatmaya başlarsam biraz tehlikeli olabilir. çöpçü balık gibi herşeyi yiyebilen, hatta sevdiği bişeyden yiyorsa tencerenin dibini görene kadar pes etmeyen ve abur cubur delisi bi kişilik olarak post yaparsam, benim için tehlikeli olabilir. koruma istiyorum:))

    YanıtlaSil
  6. Zayıf olan insanlar zayıf insan nasıl düşünürse öyle düşünüyor. Yani yeme problemi olmamış, yediklerinden hiçbir zaman pişman olmamışlar gibi. Ayrıca zayıf insanlar ben herşeyi yiyorum ama kilo almıyorum derler bu koca bir yalandır. Daha doğrusu kendilerine onu telkin etmişler ve beyinlerinin öğle çalışmasını sağlamışlardır. Birgün böyle düşünen zayıf bir insanla yediklerini karşılaştır bakalaım aynı mı? Kesinlikle değildir. Bunları ben değil Düşüncelerimizin Suçlu olduğunu söyleyen hatta ispatlayan Yasemin Soysal kitaplarıyla ve eğitimleriyle bunları anlatıyor. Buna kesinlikle inanıyorum ama uygulamak çok kolay olmuyor. Bu arkadaşlardan alacağın cevaplarda farklı olmayacaktır. Yine de merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  7. bitanem görmemiştim bu postu evet, arada kaçırdıklarım oluyor maalesef :( o yüzden böyle kişiye özel mim gibi bişey varsa direkt yorum bırakıyoruz bloglarına gözden kaçmasın diye :) hani nasıl oluyor bilmiyorum demişsin ya söyleyeyim dedim :)

    ben hep yazıyorum gerçi ama yine söyleyeyim :) herşeyden önce hemen hergün spor yapıyorum.. fitness'a gidecek vaktim yoksa da evde yarım saat kadar yürüyor ya da koşuyorum. onun dışında çok düzenli yemek yiyorum (kahvaltıda mutlaka omlet, peynir çeşitleri vb) bol protein almaya çalışıyorum, karbonhidratları da sınırlıyorum.
    dukan diyetini biliyor musun bilmiyorum ama 1-2 kilo aldıysam oradaki sistemi uyguluyorum normale dönmek için..
    sonra yine dukan'ın bana empoze ettiği bir alışkanlık var, o da normal kiloda olsan bile haftada bir gün (örneğin perşembe) tamamen protein yemek. yani protein dışında sebze-meyve dahi yemiyorsun o gün. bu şekilde kilonu sabit tutabiliyorsun çünkü diğer günlerde yaptığın kaçamaklar dengelenmiş oluyor.
    bir de ben yıllardır aynı sistemi uygularım kendimde, hafta için mümkün olduğunca dikkat ederim, özellikle akşamları kaçamak yapmamaya çalışırım, ama haftasonları ve tatillerde de canım ne istiyorsa tüketirim :)
    bu şekilde beslenerek ve egzersiz yaparak formumu koruyorum yani.. boyum 1.70m ve hamilelik dışında hep 36 beden oldum, şu anda da öyleyim..

    çok mu yazdım? :)) umarım biraz fikir verebilmişimdir tatlım, sorduğun için teşekkürler..:)

    çok öpüyorum canım, başarılar diliyorum :)

    ps: tosbağalar'ın yorumuna katılıyorum bu arada, herşeyi yiyorum kilo almıyorum diyen insanlara dikkat ettiğinde mutlaka bir şekilde kalori alımını kısıtladıklarını görürsün. kendileri buna dikkat etmiyor da olabilirler ama bilimsel açıklaması var bunun :)

    YanıtlaSil
  8. herkese çooook teşekkürler arkadaşlar, cevaplarınız çok aydınlatıcı oldu gerçekten, inşallah kendim başta olmak üzere herkes yararlanır bu bilgilerden...

    hepinize kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Senden ve senin gibi çok kilo veren arkadaşlarından bir konuyu yazmanızı rica ediyorum. Tamam azmedip çok güzel kilo vermişsiniz ama psikolojik olarak zorlandığınız şeyleri yazar mısınız. İnsanın alışkanlıklarını özellikle de yeme alışkanlıklarını bir günde değiştirmesi mümkün değil bunu nasıl başardınız ve devamını sağlayabildiniz. Mesela hiç mi tatlı ya da başka sevdiğiniz şeyler için kriz geçirmediniz...gibi

    YanıtlaSil
  10. Canım, çok teşekkür ederim, beni de dahil ettiğin için. Benim zaten blogda diyet bölümüm var biliyorsun, sık sık anlatmaya açllışıyorum orda bunları. Genel olarak ben de haftada 5 gün spor yapıyorum (pilates ve koşu), protein ağırlıklı besleniyorum, şeker ve karbonhidrat yemiyorum, meyveyi bile sınırlı tüketiyorum. Hafta içi çok dikkat ediyorum yediklerime, hafta sonu bırakıp herşeyi yiyiyorum :) Ama ben çok yediğim günlerde müthiş vicdan azabı çekip pişman oluyorum, ertesi gün hemen sadece protein yiyiyorum ki dengelesin. Yiyip yiyip, düşünce gücüyle, telkinle falan zayıflanacağına da inanmıyorum. Hayatta her şey bir çaba sonucu elde edilir. Öyle düşünerek yapabilseydik herşeyi, bugün herkes zayıf, herkes zengin olurdu :)

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Tatlım ben kaçırmışım bu mimi geç olsun güç olmasın diyerek hemen cevap yazıyorum :)) ben her gün tibetin gençlik pınarı adlı kitaptaki hareketleri düzenli yapıyorum ayrıca saat 19.00'da yemek yiyip sonrasında 12.00 de yatar arada sadece meyve yerdim (şimdi eve 20.00 de gelip 22.00 de uyuduğum için kaydı tabi) bunun dışında özel bir şey yapmıyorum ama Dilem sporu çok seviyor ben de yakın zamanda bir salona gitmeye başlayacağım. Ne yersem az az sık sık tüketiyorum, o pastaları yaparken bir dilim mutlaka yiyorum ama o kadar ;)) çok teşekkür ederiz bu güzel mimde bize yer verdiğin için bi tanem, öpüyoruz kocaman :))


    BeTwin Us

    YanıtlaSil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...