darkolivee@gmail.com

6 Şubat 2015 Cuma

İzledim: Big Eyes


Herkese Selam
Geçen akşam izlediğimiz ressam Margaret Kaene'nin hayatını anlatan Big Eyes(büyük gözler) filmini tavsiye etmek istiyorum. 

1950’li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesini beyazperdeye taşıyan film, biyografik bir uyarlama. Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koyduğu eserleri satış stratejisi adına sahiplenen Walter Keane, para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi Margaret'ı gölgede bırakır. Yaptığı tabloların birisi için bile "Benim tablom!" diyemeyen Margaret, kocasının baskına karşı çetin bir savaş verecektir.

2014 yapımı olan filmin imdb puanı 7





Benim yorumum, izlenmesi gereken filmlerden diye düşünüyorum
Gün içinde farkında ya da farkına varamadan maruz kaldığımız psikolojik baskıları, bastırılma duygusuyla nasıl başa çıkılır, insan kendine nasıl güvenir, bunları detaylı bir şekilde görme fırsatı bulabileceksiniz, filmin detaylarını çok anlatmayı sevmiyorum, özetini yazdım zaten, size de geriye keyifle izlemek kalıyor :)





İyi Seyirler
Sevgiler
Darkolive

2 yorum:

  1. Festivalin en merak ettiğim filmiydi. E kendi yorumunu yazmamışsın az mı beğendin çok mu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel çok etkileyici bir filmdi diyemem ama, izlerken kendi başna da gelen birçok şeyin daha iyi farkına varıyorsun :)
      izle bence seveceksin :)

      Sil

google hesabınız yoksa NAME/URL yazan kısma isminizi yazıp URL'i boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.

yorum için teşekkürler...

Thank you for your comments...